U Našicama održana pustolovna utrka “Baraber Adventure Race‟

Klub pustolovnih sportova Baraber Extreme Team Belišće i ove je godine organizirao četvrtu po redu pustolovne utrke "Baraber Adventure Race‟, pod pokroviteljstvom gradova Belišća i Našica, Turističkih zajednica gradova Belišća i Našica, te zajednice sportskih udruga grada Belišća.

Prošle tri godine utrka se održavala na području Belišća, Valpova, Donjeg Miholjca i u Baranji, a ove godine prvi put, s obzirom na dobru suradnju s Gradom Našica i održanu prošlogodišnju treking utrku, napravili su posebnu utrku koja je startala u subotu 27. travnja 2013. iz Našica, kako bi pustolovci upoznali čitavi našički kraj – šume, našički park, Krndiju itd.

Nakon toga natjecatelji su biciklima krenuli do Belišća i kroz kojih 12 sati, svi sudionici su uspješno stigli na cilj. U Našicama ih je u light kategoriji (cca 50 km) očekivalo trčanje po Paličevcu i Štukinom Brdu, a nakon povratka u Našice i biciklizam, dok su u ultra kategoriji (cca 100 km) vozili bicikle do Seone, trčali po Krndiji, i zatim ponovno biciklima preko Krndije do Zoljana i natrag u Našice i Belišće.

Našička pustolovna utrka je ujedno i prva od pet utrka u službenom kalendaru hrvatske pustolovne lige. Podsjećamo, pustolovna utrka predstavlja kombinaciju trčanja, orijentacije u prirodi, biciklizma, veslanja te raznih sportova iznenađenja poput gađanja lukom i strijelom, spuštanja užetom niz valpovačku kulu i belišćanski most, gađanja iz praćke itd. što je bio slučaj prethodnih godina. Sudionici se pri tome natječu timski (u paru) u dvije težinske kategorije. Cilj je pri tome uz pomoć karte i kompasa u najkraćem vremenu proći sve predviđene točke utrke.

Iako su na prošlogodišnjoj utrci u light kategoriji, u svom prvom pojavljivanju na nekoj pustolovnoj utrci, pobjednici bilinašički tim “Dečki s Lapovca”, Krešimir Žagar i Dražen Vrabac, koji su stazu dugu gotovo 100 km prešli brdskim biciklima, pretrčali i preveslali kanuom za nešto više od sedam sati, ostavivši za sobom desetak iskusnih timova, ove su godine zbog pregršt obaveza u gradu utrku ipak morali propustiti. Ali, kako je najavio dio tima “Dečki s Lapovca”, našički gradonačelnik Krešimir Žagar, baraberi i drugi pustolovci ih mogu očekivati već sljedeće godine.

Izvor i više fotografija: Nasice.com

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari