Erste liga u Osijeku okupila čak 588 natjecatelja

Osječki Gradski vrt u petak je ugostio peto kvalifikacijsko natjecanje Erste Plave lige. Brojnu publiku i natjecatelje na startu su pozdravili direktor Hrvatskog atletskog saveza Siniša Ergotić, predsjednica atletskog kluba Slavonije - Žito Zvjezdana Tuma – Pavlov. Nakon Zadra koji je dosad držao rekord u broju prijavljenih natjecatelja (484), Osijek je letvicu podigao na ukupno 588.

Nakon što su dan ranije predstavnici atletskog kluba Slavonija – Žito, direktorica Hanžekovićeva memorijala, Ivana Brkljačić te svjetski juniorski viceprvak i hrvatski rekorder u skoku s motkom, Ivan Horvat, obilazili osječke osnovne škole u želji da motiviraju učenike na sudjelovanje, stadion Gradski vrt jučer je pozdravio rekordan broj natjecatelja dosadašnjeg tijeka Erste Plave lige. U rano jutro posljednjeg radnog dana u tjednu pristizali su natjecatelji iz svih naselja u Osijeku, ali i iz okolnih zajednica i gradova, posebno Đakova te Vinkovaca.

Ukupno 588 natjecatelja pokušalo je kroz 850 startnih mjesta osigurati svoje mjesto u velikom finalu, 03. rujna na zagrebačkoj Mladosti, a u sklopu jednog od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj – atletskog mitinga Borisa Hanžekovića, a osim borbe za finale i vrijedne nagrade, svi prisutni još su jednom imali priliku, prije i za vrijeme natjecanja, podružiti se s najvećom mladom nadom hrvatske atletike – Ivanom Horvatom.



“Odaziv mladih Slavonaca u Gradskom vrtu još je jedan pokazatelj kvalitetnog razvoja ove lige i dokaz kako nismo pogriješili u očekivanjima što ovakav jedan projekt predstavlja, u prvom redu za lokalne zajednice, a potom i dugoročno za razvoj sporta i domaće atletike. Posebno raduje količina truda i profesionalnosti koje lokalni atletski klubovi, kao jedni od ključnih organizatora i motivacijskih faktora, ulažu u pripremi i provedbi natjecanja. Ostvarili smo novi rekord u broju prijavljenih natjecatelja, a organizacija je zaista bila fantastična, takva da je se ne bi posramili niti neki veći, seniorski mitinzi”, izjavio je Siniša Ergotić, direktor Hrvatskog atletskog saveza.

Konačne rezultate natjecanja, fotografije i sve zanimljivosti vezane uz dosadašnja, ali i predstojeća događanja, moguće je pratiti na službenoj stranici www.ersteplavaliga.com
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari