Uspješan vikend za KK ”Osijek Žito”: Tei Šojat zlatna medalja, Hrvoju Vidoviću brončana

Seniori Karate kluba Osijek Žito, Tea Šojat i Hrvoje Vidović imali su uspješan protekli vikend.

U subotu su, 1. lipnja, na Kupu Siska osvojili dvije medalje: Tea Šojat zlatnu i Hrvoje Vidović brončanu. U Sisku su još nastupili i kadeti: Matko Matić koji je izgubio za treće mjesto te Dino Bošnjaković koji je izgubio u prvom kolu.

Potom su sutradan, u nedjelju 2. lipnja, Tea i Hrvoje imali odličan nastup u Beogradu na Roda kupu 2013.

Tea Šojat je nastupila u skupini od 10 natjecateljica iz Srbije, Makedonije i Slovenije. U prvom je kolu bila slobodna, a potom je odličnom katom Empi s 4:1 pobijedila domaću natjecateljicu Ninu Anđelković. Sljedeće kolo Tea se susrela s domaćom natjecateljicom Marijom Madžarević, trećeplasiranom na seniorskom Europskom prvenstvu od koje je izgubila, ali je ulaskom Madžarevićke u finalni dio Tea ostvarila mogućnost repasažne borbe za treće mjesto. U meču za medalju Tea je izvela katu Unsu i vrlo uvjerljivo (5:0) pobijedila slovensku reprezentativku Niku Frank.

Hrvoje Vidović, inače mlađi senior, nastupio je u skupini od osam seniora iz Srbije i Slovenije.

Hrvoje je u prvom meču imao za protivnika domaćina, vrlo dobrog Marka Todorovića od kojega je izgubio. U repasažnom meču Hrvoje je odlično odvježbao katu Unsu, ali je bilo teško pobijediti favoriziranog Marka Jovovića te je Hrvoje ostao bez medalje.

Izuzetno sam zadovoljan nastupima i Tee i Hrvoja. Tea je po načinu vježbanja i pristupu natjecanju uspješno svladala teškoće vezane uz prijelaz u seniorsku kategoriju. Svojim je nastupima, osobito u Beogradu pokazala vrhunsku vještinu i samo je pitanje trenutka kada će se njena nadarenost i izuzetne sposobnosti i primjereno vrednovati. Hrvoje je još ove godine mlađi senior i također svladava novi način rada primjeren seniorskoj skupini. Za sada sve ide po planu i vjerujem kako će i on uskoro vježbati na visokoj seniorskoj razini.”, ističe trener kluba Dražen Gorjanski.

I Tea i Hrvoje sljedeći važan ispit imaju na Europskom studentskom prvenstvu koje će održati od 18. do 21. srpnja ove godine u Budimpešti. Tamo će braniti boje svoga sveučilišta i grada Osijeka.

Foto: Jasmina Gorjanski

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari