Održana osma utrka slavonske brdsko biciklističke lige ”Scott 2013.”

Unatoč kiši koja je prethodni dan dobro natopila teren, šeszdeset natjecatelja okupilo se jučer na novoizgrađenoj cross country biciklističkoj stazi na Banovom brdu.

Na osmoj utrci slavonske brdsko biciklističke lige “Scott 2013”, vozilo se od dva do šest krugova dugih 3 kilometra, ovisno o kategorijama.

Prve kategorije koje su startale u 11 sati odradile su dobar posao i uvelike pomogle kasnijim, jačim kategorijama, na način da su dobro utabale i malo prosušile blatnu stazu koja je to jutro bila više atraktivna gledateljima nego
natjecateljima. Vozači iz svih klubova oduševljeni su jednom od najtežih i najzahtjevnijih staza u ligi, a osječani su dobili odličan teren za treniranje 30 kilometara sjeverno od kuće.

BK “Osijek 2010” prijavio je Banovo brdo kao domaću utrku u kupu Hrvatske za sezonu 2014., a hoće li je Hrvatski biciklistički savez ubaciti u kalendar ovisi ponajviše o sredstvima i trudu domaćina da organizaciju podignu za jednu stepenicu više.

Prvo mjesto u najjačoj elite kategoriji, pa tako i ukupnu pobjedu, osvojio je konstantno brzi Marko Batori, član BBK Požega, koji je 6 krugova odvezao za 1:21:10h. Osječani su kući odnijeli ukupno 6 odličja – Slaven Getoš i Nenad Mrđanović sa zlatom i srebrom u master B kategoriji Lucija Jerbić odnijevši srebro kod žena za BK “Osijek 2010”. Dario Dević, također iz osječkog Weekend Warriors kluba, odnio je kući zlato u hobby kategoriji.

Tekst i foto: Dalibor Ban (BK “Osijek 2010”)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari