Osječani na 18. Ljubljanskom maratonu

Proteklog vikenda u Ljubljani je održan 18. Ljubljanski maraton. Na njemu je sudjelovalo i troje Osječane čije iskustvo prenosimo:

Nakon prošlogodišnjeg maratona u Zagrebu znali smo da ćemo ponoviti takvu utrku zbog pozitivnih iskustava oko cijele priče s trčanjem i pripremama za maraton. Odluka je pala da ćemo ove godine maraton trčati u Ljubljani, što je ujedno i korak naprijed u svijetu utrka u Uuropi (u Ljubljani bude pet puta više maratonaca nego u Zagrebu).
Na utrci je bio i velik broj Hrvata kao i naših sugrađana među kojima smo po majcama zamjetili trkače iz Osječkog Sokola.


Posebno bi pohvalili organizaciju cijelog događaja. Ništa nije izmaknulo kontroli tijekom 4 dana “maratonske fešte”(dva dana prije utrke otvoren je sajam posvećen trčanju).
Utrke su se održavale u subotu i nedjelju od najmlađih generacija pa do najstarijih. Svatko je mogao naći mjesto za sebe, pošto je bilo utrka od 200 metara do 42km. Sveukupno je bilo 15 tisuća sudionika i još toliko navijača koji su bodrili trkače cijelom dužinom utrke.
Trčati u takvom ambijentu je neopisiv osjećaj koji bi preporučili svakome. Pravi je užitak trčanjem obići glavni grad neke države i biti dio pozitivne mase koja se okuplja na takvim događajima s željom promoviranja zdravog načina života.

Rezultate maratona možete pogledati na službenim stranicama.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari