Osječki borci vikend proveli na brojnim natjecanjima

Na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske u katama nastupio je 41 par, što je najveći broj do sada. Judo klub Mladost predstavljala su 4 para te osvojila dva zlata i broncu.

Prvaci Hrvatske postali su:

Ana Kvolik i Donna Vadlja (Katame no kata) i Jelena Vuković Gotal i Zoran Malečić (Kime no kata), a brončanu medalju osvojili su Kristina Dragušica i Hrvoje Kunčak (Nage no kata)

Natjecatelje je vodio trener Željko Damjanić koji je ujedno položio ispit za majstorski pojas 5. DAN.


Kata parovi koji su osvojili prva mjesta na Prvenstvu Hrvatske (A. Kvolik/D. Vadlja i J. Vuković Gotal/Z. Malečić) će idući vikend u sastavu reprezentacije nastupiti na Europskom kupu u Italiji (Pordenone).

Prvenstvo Hrvatske – seniori i seniorke

07.03.2015. (subota) u Rijeci (dvorana “Mladosti” ) na Trsatu održalo se Prvenstvo Hrvatske u konkurenciji seniora i seniorki na kojem je sudjelovalo sveukupno 34 kluba odnosno 114 seniora i 52 seniorke.

Od predstavnika Judo kluba Mladost najviše uspjeha je imao junior Branimir Kunčak koji je s 4 pobjede i 2 poraza ostao korak do medalje i plasirao se na 5. mjesto u kategoriji do 81 kg. U istoj kategoriji se Filip Đaković plasirao na 9. mjesto.

Seniorka Tea Pačarić također se plasirala na 5. mjesto u kategoriji do 52 kg.

Nastupili su još Dubravko Krček (-73 kg) i Ivan Zavišić (kadet, -73 kg) te Antonio Garašić (junior, -90 kg) koji su ostali bez plasmana na seniorskom PH.

Prvenstvo Slavonije i Baranje u taekwondo-u

U subotu 07.03.2015. u športskoj dvorani Osnovne škole “Ivana Kozarca” u Njemcima održano je Prvenstvo Slavonije i Baranje u taekwondo-u.Na turniru je bilo prisutno 186 natjecatelja iz 10 klubova iz Slavonije i Baranje.Na turniru je bio prisutan i taekwondo klub Osijek sa svojih 33 natjecatelja u borbama i 9 natjecatelja u kicku (udaranje u vreću s elektronskim štitom što više udaraca u 20 sekundi).

U kicku su se natjecali naši najmlađi natjecatelji i to Lana Šalić u ženskoj kategoriji Ž1 (2006. godište) i osam natjecatelja u muškoj konkurenciji Marin Ćurić i Bruno Bogdan u kategoriji M1 (2006. godište), Borna Jerković u kategoriji M2 (2007.godište) i Pavo Šalić, Luka Stivi, Ivano Ćurić, Lovro Matrić i Jan Rogina u kategoriji M3 (2008.godište). Borna Jerković je u svojoj kategoriji pomeo sve svoje protivnike i zasluženo kući odnio zlatnu medalju. Srebrnom medaljom okitili su se Bruno Bogdan i Pavo Šalić, a brončanom Lana Šalić, Jan Rogina i Marin Ćurić. Ove medalje klubu su donijele drugo mjesto u ukupnom plasmanu kickova iza domaćina natjecanja Otoka.

U konkurenciji mlađih kadetkinja natjecale su se: Ena Nikolić (-30kg), Klara Lovrić i Martina Ursa (obje -36kg), Leona Grgić (-39kg) i Katarina Konjević (-43kg). Zlatnu medalju odnosi Katarina Konjević, srebrne medalje Ena Nikolić i Klara Lovrić,a brončane Martina Ursa i Leona Grgić. Od mlađih kadeta na natjecanju nastupaju Filip Zahirović, Robin Lujić i Tin Edl (sva trojica -33kg), Petar Bede (-36kg), Dino Bakunić i Petar Jukić (oba -39kg) i Patrik Grgić (-47kg). Zlatnu medalju odnosi s tri pobjede Filip Zahirović koji ujedno biva proglašen za najboljeg mlađeg kadeta turnira, srebrnu medalju osvaja Patrik Grgić, dok brončane osvajaju Tin Edl, Robin Lujić, Dino Bakunić i Petar Jukić. Ovi rezultati donose klubu plasman na prvo mjesto u konkurenciji mlađih kadeta i kadetkinja.

U konkurenciji kadetkinja nastupile su: Ena Jelošek (-37kg), Lucija Bede(-51kg), Mateja Šuvak (-55kg) , Mirna Pejić (-59kg) i Tara Šalić (+59kg). Zlatne medalje osvajaju Ena Jelošek, Mateja Šuvak i Lucija Bede koja odnosi i laskavu titulu najbolje kadetkinje turnira. Srebrnu medalju osvajaju Mirna Pejić i Tara Šalić. U kadetskoj konkurenciji nastupaju braća Grabar Luka (-33kg) i Josip (-37kg), Franko Pollak (-41kg), Denis Bakunić i Zvonimir Konjević (oba -49kg).Zlatnu medalju osvaja Denis Bakunić, srebrne medalje braća Grabar svaki u svojoj kategoriji te Franko Pollak, dok brončanu medalju osvaja Zvonimir Konjević. Ovi rezultati donose klubu plasman na prvo mjesto u konkurenciji kadeta i kadetkinja.

U konkurenciji juniorki nastupaju Hana Marković (-52kg), Rea Bede i Laura Zahirović (obje -55kg), te Alena Vekić i Petra Štrbik (obje +68kg). Zlatne medalje osvajaju Hana Marković, Alena Vekić i Laura Zahirović koja sa uvjerljive tri pobjede i samo jednim primljenim bodom osvaja titulu najbolje juniorke turnira. Srebrnu medalju osvaja Petra Štrbik, a brončanu Rea Bede. U juniorskoj konkurenciji nastupaju Filip Jelošek (-55kg) koji osvaja zlatnu medalju i Hrvoje Balaž (-68kg) koji osvaja brončanu medalju. Ovi rezultati donose klubu plasman na prvo mjesto u konkurenciji juniora i juniorki.
Na turniru je još nastupilo i četvero seniora i to Mia Tovernić (-46kg), Marina Džapo (-67kg), Igor Semenjuk (-63kg) i Toni Grcić (+87kg) Zlatne medalje osvajaju Mia Tovernić i Igor Semenjuk, srebrnu medalju osvaja Marina Džapo, a brončanu Toni Grcić, što donosi klubu plasman na treće mjesto u ukupnom poretku seniora.

Na kraju turnira taekwondo klub Osijek poslije osvojenih 13 zlatnih, 12 srebrnih i 13 brončanih medalja osvaja ekipno 1. mjesto ispred vinkovačkog Sajnamija i Cro – Cop (Privlaka).

Na turniru su nastupili i predstavnici taekwondo kluba Kneževi Vinogradi sa svojih 8 boraca.
U kicku nastupa Luka Budimir u kategoriji kick M2 (2007. godište), Borna Čikojević i Andrej Zundanović u kategoriji kick M3 (2008. godište) i Karla Marinović u kategoriji Ž3 (2008.godište) koja osvaja srebrnu medalju.

U mlađim kadetima nastupa Martin Čapo (-30kg) i osvaja treće mjesto i brončanu medalju.
U kategoriji kadetkinja -41kg nastupa Barbara Marinović i osvaja treće mjesto i brončanu medalju.
U kategoriji kadeta -57kg nastupa Davor Domazet i osvaja drugo mjesto i srebrnu medalju.
U seniorskim teškašima u +87kg nastupa Antonio Marinović koji osvaja srebrnu medalju.
S osvojenim medaljama 3 srebra i 2 bronce taekwondo klub Kneževi Vinogradi osvajaju 8. mjesto u ukupnom poredku ekipa.

Rezultati  natjecatelja judo kluba Osijek

Na seniorskom prvenstvu Hrvatske održanom u Rijeci nastupilo je četvero natjecatelja JK Osijek koji su napravili odličan rezultat osvojivši 2 medalje.

Sara Matijević 1996, kategorija -48 kg 2 .mjesto
Ljubica Jurilj 1989, kategorija -52 kg 3.mjesto
Toni Čelan 2000, kategorija – 60 kg 7.mjesto
Toni Koškan 2000, kategorija – 60 kg 9.mjesto

Iako ozljeđena Sara Matijević još juniorka pobijedila je prvo kolo Karmen Šušić iz Omiša, a zatim i Luciju Umiljenović iz Splita da bi u finalu nakon produžetaka izgubila na kaznu od Matee Brletić iz Pande Zagreb.

Ljubica Jurilj je prvo kolo pobijedila Luciju Žunić iz Rijeke da bi u drugom kolu bila poražena od Brune Bilić iz Dubrovnika.U borbi za 3. mjesto pobijedila je Anju Kovačević iz JK Pujanke iz Splita

Toni Čelan i Toni Koškan su prva godina kadeta i u toj borbi sa seniorima bez obzira na konačni ishod pokazali odlične borbe.
Toni Čelan je pobijedio Vlahovića iz JK.Pinky V.Gorica i izgubio od Borne Brankovića Istarski Borac Pula i Marina Franušića iz JK Mladost Zagreb i zauzeo 7.mjesto

Toni Koškan je prvo kolo izgubio od Lackovića iz JK Panda Zagreb, a u repasažu od Roberta Klačara iz Istarskog Borca iz Pule.
U konačnom poretku osvojenih medalja JK Osijek je zauzeo 11.mjesto.

U Šiklošu je održan međunarodni turnir do uzrasta mlađih kadeta na kojem je nastupilo i 9 natjecatelja JK Osijek koji su postigli odlične rezultate osvojivši 12 medalja.

Rezultati:
1.mjesto
Luka Katić 2006 (U-10,-32 kg)
Tisa Česko 2004(U-12,-44 kg)
Ian Česko 2001(U-15,-60kg)
Laura Blažević 2001(U-15,-63 kg)

2.mjesto
Gabriel Nikšić 2006(U-11,-36kg)
Tisa Česko 2004(U-13,-45 kg)
Dorotea Šimunek 2001(U-15,+63 kg)
Nika Katić 2002 (U-15,-48 kg)

3.mjesto
Gabriel Nikšić 2006(U-10,-35kg)
Luka Katić 2006(U-11,-33 kg)
Ivan Katić 2005(U-11,-33 kg)
Ana Nikšić 2004(U-13,-45 kg)

5.mjesto
Ana Nikšić 2004(U-12,-44 kg)

Natjecatelje vodio trener Damir Matijević.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari