Uspjesi osječkih klubova proteklog vikenda

Brojni osječki klubovi nastupili su proteklog vikenda na natjecanjima. Donosimo pregled njihovih rezultata:

Taekwondo klub Osijek

Proteklog vikenda održan je 16. Gacka open u Otočcu na koji je ujedno bio i izborni turnir za kadetsku reprezentaciju na kojem je nastupilo 354 natjecatelja iz 60 klubova. Na ovom turniru svoje vještine su mogli odmjeriti mlađi kadeti, kadeti iz najjačih klubova Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Taekwondo klub Osijek nastupio je s 4 natjecatelja u mlađe kadetskoj konkurenciji nastupila je Martina Ursa (-43kg) u kadetskoj konkurenciji Ena Jelošek (-51kg), Filip Zahirović (-41kg) i Marko Šimon (-45kg).

Mlađa kadetkinja Martina Ursa osvaja srebrnu medalju pobjedom u polufinalu protiv Štefice Šiško iz Plitvica 13:0, no nažalost u finalu u nakon izjednačenog rezultata u regularnom dijelu borbe 4:4 pristupa se rundi na zlatni bod, koju Martina gubi od predstavnice zagrebačkog Jastreba Maris Meter.

Filip Zahirović prolazi prvo kolo u najbrojnijoj kadetskoj kategoriji protiv trećeg nositelja kategorije predstavnika zagrebačkog Jastreba Karla Malečića 9:5, a u drugom kolu nakon što je vodio cijelu borbu 5 sekundi prije kraja prima udarac za izjednačenje 8:8 i sudac u tom trenutku jedini u dvorani vidi Filipovu nedozvoljenu radnju i dodjeljuje mu opomenu, koja po novim pravilima znači i bod za protivnika i time odlučuje pobjednika u ovoj borbi, a to je Vedran Begić (Susedgrad Sokol) i time mu ruši snove o reprezentaciji. U prvom kolu gube Ena Jelošek od Laure Nekić iz Senja 11:4 i Marko Šimon od predstavnika Fortece sa Korčule Gabrijel Ikanović 11:10, sa sličnim scenarijem kao i Filip.

Judo klub Mladost

06.5.2017. u Zagrebu je održan Kup Dugava na kojem je nastupilo 382 natjecatelja iz 35 klubova. Judo klub Mladost predstavljala su dva natjecatelja koji su osvojili medalje:
JURAJ OCVIRK – limač U10 do 46 kg – 1. mjesto
KARLO BRADARIĆ – limač U10 do 24 kg – 2. mjesto

Natjecatelje je vodio trener Blaženko Krček.

Proteklog vikenda na Malti je održano Europsko prvenstvo u katama. U sastavu rezprezentacije nastupile su i dvije članice Judo kluba Mladost Ana Kvolik i Donna Vadlja koje su završile plasmanom na 13. mjesto u Katame no kati.

VROS Osijek

Proteklog vikenda (06. i 07. 05.2017.), u Zagrebačkoj Dubravi održana je završnica Prvenstva Hrvatske za dječake 2006. godište i mlađe – U11. Na završnici je nastupalo 10 najboljih ekipa iz Hrvatske, koje su pravo sudjelovanja na završnom turniru ostvarile u Županijskim natjecanjima.

Ekipa Vrijednosnica Osijek osvojila je 8 bodova sa 3 pobjede i dva poraza, te ukupno 5. mjesto u državi, a protivnici su redom bili:

KK VROS : KK Cedevita 10:36
KK Zadar Sonic : KK VROS 41:25
KK VROS : KK Kastav 26:14
KK Grafičar : Kk VROS 4:27
KK Čakovec : KK VROS 19:36

Konačni poredak ekipa: 1. ŠK Zadar, 2. KK Cedevita Zagreb, 3. KK Sonik Puntamika Zadar, 4. KK Dubrava Zagreb, 5. KK Vrijednosnice Osijek, 6. KK Čakovec, 7. KK Stoja Pula, 8. KK Grafičar Ludbreg, 9. ŠK Tigrići Sl. Brod, 10. KK Kastav Rijeka.

Ekipu Vrijednosnica Osijek vodili su treneri Nedjeljko Matić i Dubravko Blažević, a nastupali su u slijedećem sastavu: Luka Šipka, Fran Andrić, Filip Stojčić, Luka Ribić, Luka Radić, Filip Novak, Matej Ilić, Luka Rejo, Tvrtko Pašuld, Matko Raguž, Bruno Matuzović, Bruno Vukobratović i Krešimir Bago.

Malim Brokerima je ovo bio prvi nastup na Državnom nivou, te će im ovaj turnir ostati kao lijepa uspomena i veliki poticaj za daljnji rad, kroz koji će sa svojim trenerima nastojati potvrditi ovaj rezultat u samom vrhu Hrvatske košarke.

AK Slavonija Žito na Wings for life

Četvrto izdanje globalne humanitarne utrke Wings for Life World Run održano je 7. svibnja u Zadru i na još 24 lokacije diljem svijeta.

Sva prikupljena sredstva od startnina usmjeravaju se u zakladu Wings for Life koja se bavi istraživanjima s ciljem pronalaska lijeka za ozljede leđne moždine.

U Hrvatskoj je start utrke bio u Zadru, a staza se dalje nastavljala Jadranskom magistralom prema Primoštenu. Jedna od posebnosti ove utrke, uz činjenicu da je start svih utrka diljem svijeta u isto vrijeme, jest da se ciljna linija kreće prema trkačima. Naime, za svakog natjecalja utrka je gotova onog trenutka kada ga prestigne presretačko vozilo.

I osmero naših članova sudjelovalo je u ovoj jedinstvenoj utrci. Zajedno su pretrčali 155,75km za one koji ne mogu. Ana Hin pretrčala je 7,85km, Mateja Vešligaj 12,73km, Ena Grahovac 14,31km, Elizabeta Vešligaj 14,59km, Lovro Marđetko 21,17km, Davor Miljković 23,81km, Danijela Černić 30,08km i Filip Grgurić 31,21km.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari