Veliko događanje

Osječki veslači obilježili kraj iznimno uspješne sezone na tradicionalnoj Miholjskoj regati

Davor Javorović/PIXSELL

Gradonačelnik je pohvalio rad kluba i istaknuo važnost ulaganja u sport, napominjući da su zajedno s Osječko-baranjskom županijom otkupili zgradu Iktusa te da će nastaviti podržavati razvoj veslanja

Veslački klub Iktus ove je godine organizirao tradicionalnu Miholjsku regatu kako bi promovirao veslanje kao sport koji je blizak prirodi, ali i kao vrhunski sport s priznatim veslačima na svjetskoj sceni. Regata je održana u subotu na rijeci Dravi ispred klupskih prostorija na osječkoj promenadi, a sudjelovalo je 286 veslača iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Mađarske u 23 utrke.

Posebno se čestitalo osječkim veslačima na osvajanju naslova sveukupnog prvaka Hrvatske, a među čestitarima bio je i gradonačelnik Ivan Radić. Gradonačelnik je pohvalio rad kluba i istaknuo važnost ulaganja u sport, napominjući da su zajedno s Osječko-baranjskom županijom otkupili zgradu Iktusa te da će nastaviti podržavati razvoj veslanja.

Predsjednik Veslačkog kluba Iktus Boris Popadić zahvalio je gradonačelniku, županiji i sponzorima na podršci bez koje ne bi bilo moguće postići takve rezultate. Njihova podrška ključna je za napredak kluba i uspjehe koje ostvaruju veslači.

Ove godine poseban naglasak regate bio je na natjecanju veterana među kojima su se natjecali veslači koji su obilježili povijest osječkog i hrvatskog veslanja. Regata je također bila prilika za promociju fair playa, projekta #buddiozaveslaja i zdravoga načina života.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest