kategorija F53/F54/F55

Županović zlatni na kišnom mitingu u Ostravi

PR

Novi međunarodni uspjeh ostvario je Marin Žuapnović u teškim vremenskim uvjetima

Član Atletskog kluba Slavonija-Žito iz Osijeka, Marin Županović, ostvario je izvanredan uspjeh na međunarodnom paraatletskom mitingu u Ostravi, Češka, osvojivši zlatnu medalju i 1. mjesto u bacanju koplja u konkurenciji spojenih kategorija F53/F54/F55.

U konkurenciji osam vrhunskih paraatletičara, Županović je dominirao natjecanjem u kategoriji F54 s impresivnih 655 bodova, čime je osigurao prvo mjesto i zlatnu medalju. Njegova izvedba bila je znatno ispred najbližih konkurenata, pokazavši njegovu izvrsnu formu i posvećenost sportu.Marin je i prije dvije godine nastupio na istom natjecanju gdje je tada uzeo 4 mjesto .

Na drugom mjestu našao se Praolimpijac Aleš Kisý iz Češke, natječući se u kategoriji F53, koji je osvojio 538 bodova, dok je treće mjesto pripalo Michalu Rotteru, također iz Češke, iz kategorije F55, s ukupno 524 boda.

Ovaj uspjeh Marina Županovića još je jedan dokaz upornosti ,rada i kontinuiranog napretka parasporta u Hrvatskoj.
Marin u novu sezonu kreće sa drugom tehnikom ,i njegov rad tek će doći do izražaja…
Podsjetimo, Marin je ljetos bacio i normu za Paraolimpijske igre no nije otisao u Pariz jel nismo dobili dovoljan broj kvota.

“Kiša koja danima pada u Češkoj, uz temperaturu od 8°C, omela me u postizanju još boljeg rezultata, ali nastavljamo dalje… Sljedeće natjecanje je državno prvenstvo u Puli, 19.-20.10.”, rekao je Marin Županović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest