Veliki uspjeh i iskustvo

Karate Akademiji Osijek tri medalje na jakom natjecanju u Budimpešti

PR

Ekipu u Budimpešti vodio je glavni trener Karate Akademije Osijek Goran Mesić, a sudačku dužnost obnašao je međunarodni sudac Tomislav Franjić

Proteklog vikenda u Budimpešti je održano karate natjecanje 27. Budapest Open 2024. Na natjecanju je nastupilo 2191 natjecatelj iz 296 klubova i 42 države. 

Boje Karate Akademije Osijek branilo je 12 natjecatelja. Članovi Akademije prikazali su odlične borbe, osvojivši tri medalje i jedno peto mjesto.

Medalje su za Karate Akademiju Osijek osvojili Sara Čupić, Iva Erdeši i Luka Mesić.

Sara Čupić (U8, +22 kg) osvojila je drugo mjesto (1. borba – Engleska, 2. borba – Slovačka, 3. borba – Slovačka). U finalu je poražena od predstavnice iz Slovačke i osvojila je veliko srebro.

Iva Erdeši (U12, -30 kg) osvojila je treće mjesto (1. borba – pobjeda protiv Engleskinje, 2. borba – poraz od Mađarice, 3. borba – repasaž, pobjeda nad Čehinjom, 4. borba – repasaž, pobjeda protiv Slovakinje). 

Luka Mesić (U12, +45 kg) osvojio je treće mjesto (1. borba – pobjeda nad Rumunjem, 2. borba – predstavnik Ukrajine, 3. borba – predstavnik Poljske). U polufinalu je poražen od natjecatelja iz Latvije, nakon čega je uslijedila repasažna borba i pobjeda protiv slovačkog predstavnika za veliko treće mjesto. 

Petar Erdeši (U12, -35 kg) osvojio je peto mjesto (1. borba – pobjeda protiv mađarskog natjecatelja, 2. borba – pobjeda nad natjecateljem iz Ukrajine, 3. borba – poraz od natjecatelja iz Slovačke). Kroz dvije pobjede u repasažnim borbama nad predstavnicima Slovačke i Grčke u borbi za treće mjesto Petar gubi borbu čudnim odlukama sudačkog panela od predstavnika Češke te se tako morao zadovoljiti petim mjestom od ukupno 43 natjecatelja u kategoriji.

Lana Mesić (U10, -30 kg) poražena je u prvoj borbi od iskusnije i starije predstavnice Ukrajine. Brigitte Černohorski Budin (U10, -30 kg) u prvoj je borbi poražena od predstavnice Bugarske, no moramo napomenuti da je Brigitte u dva pokušaja zadavanja poena imala po jednu zastavicu, što nije bilo dovoljno za dodjelu poena i pobjedu Brigitte. 

Franka Čulić (U10, -30 kg) u prvoj je borbi poražena od predstavnice Bugarske, kao i Josipa Ćuk (U12, -35 kg) od predstavnice Latvije. Adela Canjko (U12, -30 kg) tijesno gubi prvu borbu rezulatom 4:3 od predstavnice Latvije.

Ana Ivezić (U12, +40 kg) u prvoj borbi pobjeđuje predstavnicu Bugarske, ali u drugoj gubi od natjecateljice iz Slovačke. U repasažnim borbama pobjeđuje predstavnicu Srbije, no gubi od natjecateljice iz Latvije. Ana je prikazala dobre borbe i malo je nedostajalo da se domogne trećega mjesta. 

Elena Šegavčić (U14, -42 kg) u borbi protiv predstavnice Latvije koja je bila izjednačena, ne uspijeva doći do pobjede te borba završava u korist protivnice zbog prejakih kontakta koje je zadala Elena u samoj borbi. Karlo Batos (U14, -55 kg) u prvoj borbi gubi od Slovaka.

”Veliko natjecanje, jaka konkurencija i veliko iskustvo za naše natjecatelje. Čestitke svima koji su nastupili i prikazali odlične borbe, bez obzira na neosvojene medalje. Ovakva natjecanja služe za skupljanje neprocjenjivog iskustva i daljnji napredak u radu. Hvala roditeljima na podršci i pratnji svojoj djeci”, poručuju iz Akademije.

Ekipu u Budimpešti vodio je glavni trener Karate Akademije Osijek Goran Mesić, a sudačku dužnost obnašao je međunarodni sudac Tomislav Franjić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest