Veliki uspjeh

Dva zlata, dva srebra i jedna bronca za Karate Akademiju Osijek u Rijeci

PR

Ekipu na natjecanju vodio je glavni trener kluba Goran Mesić koji je iznimno zadovoljan nastupima svojih članova

U Rijeci je od 7. do 8. rujna održan 23. Karate Croatia Open, otvoreno prvenstvo Hrvatske. Natjecanje je brojilo 1464 natjecatelja iz 193 kluba i 27 država.

U iznimno jakoj konkurenciji članovi Karate Akademija Osijek osvojili su dvije zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu medalju.

Prvi na borilište izašao je Luka Mesić u konkurenciji dječaka 2012. – 2013. godište, +54 kg u konkurenciji od devet natjecatelja. Pobjedama nad predstavnicima Bugarske i Hrvatske te porazom u finalnom meču od predstavnika Moldavije, Luka osvaja drugo mjesto i srebrnu medalju.

U istoj kategoriji nastupio je Karlo Batos te prvi meč gubi od predstavnika Bugarske te repasažna borba za treće mjesto završava neodlučnim rezultatom. Kako je protivnik imao prednost prvoga boda, tako Karlo ne pobjeđuje protivnika i zauzima peto mjesto.

Odličan nastup imao je Ante Ogrebić u kategoriji dječaka 2012. – 2013. godište do 34 kg koja je brojala 28 natjecatelja. Pobijedivši predstavnike Slovačke i Ukrajine došao je do finala te u finalu gubi borbu od trenutno spremnijeg borca iz Hrvatske te osvaja veliko drugo mjesto i srebrnu medalju.

Lana Mesić, zlatna u kategoriji djevojčice 2016. – 2017. godište, pobjeđuje predstavnice Slovačke i Hrvatske te osvaja zlatnu medalju. Zlatna je bila i Tena Ogrebić u kategoriji djevojčice 2016. – 2017. godište, -24 kg, pobjedivši nad predstavnikom Ukrajine.

Sara Čupić osvaja treće mjesto u kategoriji djevojčice 2016. -2017. godište, +33 kg. Franka Čulić u kategoriji djevojčice 2014. – 2015. godište, -31 kg, u prvom kolu gubi od predstavnice Ukrajine.

Franka je u prvoj borbi dobila jaki udarac u glavu, što je u daljnjem tijeku meča rezultiralo porazom. Kasnije protivnica ne prolazi dalje i Franka ne dobiva šansu da se kroz repasažne borbe domogne postolja.

Adela Canjko u kategoriji djevojčice 2014. – 2015. godište otvara prvu borbu odlično i vodi kroz cijeli tijek borbe, da bi na kraju unutar 15 sekundi dva puta nesvjesno izašla iz borilišta te dobila diskvalifikaciju i pobjedu protivnice. Veliko je to iskustvo za Adelu od koje se u budućnosti mogu očekivati dobri nastupi i dobre borbe.

Ekipu na natjecanju vodio je glavni trener kluba Goran Mesić koji je iznimno zadovoljan nastupima svojih članova.

Sudačku dužnost obnašao je međunarodni sudac Tomislav Franjić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest