treniraju dalje

Članovi osječkog dodgeball kluba kao članovi reprezentacije na jakom svjetskom natjecanju

PR

Kao članovi reprezentacije sudjelovali su i članovi Dodgeball kluba Osijek

U nedjelju se vratila hrvatska dodgeball ekipa sa svjetskog natjecanja koje se održalo u Grazu od 11.-17. kolovoza 2024. Nakon dugog i napornog natjecanja, naša ekipa se izborila za 16. mjesto u mix kategoriji od sveukupno 25 ekipa iz cijelog svijeta.

U tom pothvat hrvatske reprezentacije bitan dio je bila i ekipa iz Dodgeball kluba „Osijek“. Pohvale idu: Katarini Šokčević, Patriciji Sabljo, Mirjam Blažević, Hrvoju Ivanković, Mateju Ivanković i Mateju Kolar.

Nakon što je ekipa izborila prolaz u skupini, u 1/8 finala dočekao ih je svjetski prvak Austrija i izbacio iz daljnje borbe za medalju. Potom su uslijedile još dvije utakmice u borbi za pozicije u kojima je Hrvatska na kraju zauzela konačno 16. mjesto.

“Iznimno smo ponosni na našu ekipu koja se po prvi puta pojavila na svjetskoj pozornici i uspjela ostvariti prolaz u skupini. Pokazali smo im još jednom kao na prošlogodišnjem euru u Osijeku da možemo parirati zemljama koje prakticiraju dodgeball dulje od nas i koje imaju puno više igrača od nas”, kažu u Dodgeball klubu Osijek.

Igrači sad uzimaju pauzu, ali već od početka rujna se vraćaju u dvorane, primaju nove članove i nastavljaju dalje s pripremama za nadolazeća natjecanja poput srednjoeuropskog kupa koji će se održati krajem 11. mjeseca u Češkoj.

“Veliko hvala svima koji nas podržavaju i prate na tom putu. Posebno hvala i Osječko-baranjskoj županiji na ponovno ukazanom povjerenju i podršci prilikom priprema i odlaska na ovo svjetsko natjecanje”, kažu u klubu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest