atraktivan sport

Adriatic Challenge: Čak dva vikenda zaredom Osijek je domaćin natjecanja u preponskom jahanju

PR

Jedno natjecanje održano je proteklog vikenda, dok je slijedećeg na rasporedu drugi

Prošloga vikenda na osječkom Pampasu održano je IV kolo Croatia Cupa na kojemu je sudjelovalo čak 50 konja i 40 jahača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Tijekom 3 dana održano je 19 utakmica sa preponskim izazovima od 0,6 do 1,35 metara visine. Također, obilježena su i dva memorijala u čast prerano preminulima članovima kluba, dugogodišnjim jahačima, Dušku Gagesu i Marijanu Jukiću.

Prvenstvo Hrvatske u preponskom jahanju

Konjički klub Osijek priprema se i za Prvenstvo Hrvatske u preponskom jahanju za sve kategorije koje će se održati nadolazeći vikend, tj. od 22. do 25. kolovoza na Pampasu. Na prvenstvu će se natjecati 100 konja i 70 jahača iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Mađarske, a u četiri dana održat će se čak 27 utakmica s preponskim izazovima od 0,6 do 1,45 metara visine. Tijekom nedjelje, 25. kolovoza održat će se utakmice za Pokal Grada Osijeka i Pokal Osječko-baranjske županije, a upravo ćemo i u nedjelju saznati tko su prvaci Hrvatske u svim kategorijama – pony jahači, kadeti, juniori, mladi jahači, amateri, amazonke i seniori.
Tijekom subote i nedjelje za najmlađe je pripremljen KIDS CORNER (17.00 – 18.30), a za zabavu će biti zaduženi animatori i maskote natjecanja dok će biti organizirane i šetnje na konjima za najmlađe, face painting i napuhanci.

Osim KIDS CORNERA, tj. zabavnog programa za djecu, organizirat će se i natjecanje na mini poligonu za djecu od 7 do 10 godina u vremenu od 18.00 do 18.30 sati. Pobjednik ili pobjednica natjecanja osvojit će besplatni tečaj škole jahanja.

Ulaz je za sve posjetitelje besplatan, a organizatori su osigurali i ugostiteljski dio unutar kojeg će se služiti hrana i pića iz restorana Fabrique dok je za najmlađe pripremljen i Ledo sladoled.

Vidimo se na Hipodromu Pampas od 22. do 25. kolovoza!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest