Pet medalja i dva pehara

PK Osijek vrlo uspješan na Prvenstvu Hrvatske za kadete u bazenu od 50 metara

PR

U ukupnom poretku plasirali su se na visoko sedmo mjesto od 43 kluba

U Zagrebu se 13. i 14. srpnja na bazenu Svetice održalo Prvenstvo Hrvatske za kadete. PK Osijek je, uz vodstvo trenera Mihaela Močkovića i Mateja Miličića, nastupio s devet predstavnika koji su uspješno nastupili te se u Osijek vratili s pet medalja i dva pehara. Buga Vukić okitila se naslovom državne prvakinje na 100 prsno te viceprvakinje na 50 prsno. Na prvenstvu je sudjelovalo 320 kvalificiranih plivačica i plivača iz 43 plivačka kluba.

Boje Osijeka branili su plivači Nikša Galić i Oton Kocsis te plivačice Buga Vukić, Petra Kristek, Mia Sesar, Korina Žigić, Elena Valenteković, Lucija Štulina i Anja Svalina.

Natjecanje se održalo u tri dijela te su u svakom dijelu pokupili medalje. Odličnim rezultatima osvojeno je ukupno pet medalja, od toga dvije pojedinačne (zlato i srebro) te tri štafetne medalje (srebro i dvije bronce). U višeboju osvojili su i dva pehara za drugo i treće mjesto. U ukupnom poretku plasirali su se na visoko sedmo mjesto od 43 kluba.

Prvi dio otvorili su brončanom štafetom 4×50 slobodno u sastavu Buga Vukić, Petra Kristek, Lucija Štulina i Elena Valenteković (1:57.23).

U drugom dijelu nastavili su u dobrom ritmu. Na 50 prsno Buga Vukić osvojila je srebro (36.00), kao i štafeta 4×50 mješovito koja biva srebrna u sastavu Elena Valenteković, Buga Vukić, Korina Žigić i Petra Kristek (2:11.77).

Treći dio donosi još uspjeha PK Osijek, gdje u disciplini 100 prsno do zlata dolazi Buga Vukić (1:18.25) te postaje državna prvakinja. Broncom se okitila štafeta 4x100mix u sastavu Elena Valenteković, Buga Vukić, Korina Žigić i Lucija Štulina (4:57.52).

Za kraj natjecanja višebojci osvajaju dva pehara.

Pehar za drugo mjesto u višeboju prsno osvaja Buga Vukić te za treće mjesto u leđnom višeboju Korina Žigić.

Bravo plivači, bravo treneri!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari