Talentirani boksač

Brođanin Veočić uoči Olimpijskih igara u Parizu: ”Vjerujem u sebe i nadam se još jednom zlatu”

Davor Puklavec/PIXSELL

Uz njegove početke bavljenja boksom veže se njegov otac Pero, trener u Boksačkom klubu Brod koji mu je, uz majku, djevojku i dva mlađa brata, najveća podrška

Europski boksački prvak u kategoriji do 80 kilograma, 23-godišnji Gabrijel Veočić aktivno se priprema za Olimpijske igre koje ga očekuju za malo više od tjedan dana. Osvojivši zlato u Beogradu, talentirani je Brođanin postao drugi hrvatski prvak Europe nakon osamostaljenja naše države.

”Velika mi je to čast i mnogo mi to znači, posebice stoga što mi je to prva seniorska medalja i odmah je zlatna. Uostalom, samo su boksački velikani poput Mate Parlova i Marijana Beneša osvajali takva priznanja, tako da izgleda da ja već idem njihovim stopama”, ističe Veočić za SiB.hr kojemu su jedni od boksačkih uzora Tyson Fury i Mike Tyson.

Gabrijelu to nije jedina medalja, nego ih iza sebe broji već šest europskih – dvije zlatne, dvije srebrne i dvije brončane. Uz njegove početke bavljenja boksom veže se njegov otac Pero, trener u Boksačkom klubu Brod koji mu je, uz majku, djevojku i dva mlađa brata, najveća podrška.

>> Brođanin Gabrijel Veočić europski je prvak u boksu, pobijedio je domaćeg borca u Beogradu

”Danas me on prati na sve mečeve, kao što sam nekada ja njega. Naime, uz oca sam još odmalena zavolio boks, iako sam trenirao i ostale sportove. Međutim, boks mi se najviše svidio i odlučio sam ostati u njemu”, govori boksač.

Nakon navedenih velikih uspjeha i nedavno održanih završnih priprema u Solinu na kojima je, između ostalih, bio s Lukom Plantićem, trenutno brusi formu u svom rodnom gradu pred odlazak na Olimpijske igre koje će se održati od 26. srpnja do 11. kolovoza. Gabrijel inače prosječno trenira dva do tri puta dnevno, a očekuje kako će i na predstojećem međunarodnom sportskom događanju u Parizu osvojiti medalju.

”Naravno, nadam se zlatu, ali bio bih zadovoljan i s bilo kojim drugim odličjem. Kako bih postigao što bolji rezultat, vjerujem u samoga sebe, a prijašnje su me medalje samo potaknule na to da to mogu i želim. Moja je boksačka kvaliteta već pokazana, no treba ju dokazati i na još većim natjecanjima”, pojašnjava Veočić.

>> Nepobjedivi Gabrijel Veočić u finalu je Europskog prvenstva i kandidat za zlato

Da se njegov uspjeh cijeni ponajprije na lokalnoj razini, sugerira i činjenica kako je na brodskom Korzu pretprošle godine zapalio prvu adventsku svijeću, ali je nedavno zapjevao i popularnu Cesaricu na Gibonnijevom koncertu povodom Dana grada Slavonskog Broda.

”Istaknuo bih još i divan doček koji su organizirali za mene nakon osvojenog prvog europskog zlata 2022. godine u Poreču u kategoriji do 75 kilograma, iako se njemu nije bilo odazvalo mnogo ljudi jer je bio radni dan i podne. Ipak, drago mi je da se mogu i tako predstaviti pred svojim sugrađanima te možda biti primjer nekome tko bi se tek volio početi baviti boksom”, navodi sportaš.

Gabrijel Veočić s ocem na svečanom dočeku na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu; FOTO: Ivica Galović/PIXSELL

Djeci koju zanima boks savjetuje da ga što prije krenu trenirati jer, iako je riječ o ponešto grubljem sportu u odnosu na ostale, smatra kako je jedna od njegovih glavnih prednosti činjenica kako se kroz njega može očvrsnuti i izgraditi borbeni duh koji je potreban ne samo u sportu, nego i u životu.

Budući su Veočićevi planovi, između ostaloga, završetak studija Sportskog menadžmenta u Zagrebu na kojemu je trenutno treća godina i priprema za svjetsko prvenstvo u boksu 2025. godine. S obzirom na njegov talent i potencijal, želimo mu svu sreću na predstojećim Olimpijskim igrama i neka se vrati s medaljom zlatnoga sjaja, kako je to već dva puta učinio.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari