Sport / Ostalo

u središtu grada

U Vukovaru otvoren novi, moderni gradski stadion

U Vukovaru otvoren novi, moderni gradski stadion

Uz već postavljenu atletsku stazu te tribine koje imaju 186 sjedećih mjesta, novi, velebni kompleks postao je moderan atletsko-nogometni stadion s pomoćnim igralištem na zapadnoj strani te novuređenim nogometnim igralištem

Od jučer Vukovarci, posebice oni koji se profesionalno i rekreativno bave sportom mogu uživati na novom atletskom nogometnom stadionu u gotovo samom središtu Vukovara.

Svečanost otvorenja pratio je prigodan sportski program koji su pripremili Udruga kineziologa grada Vukovara i Atletski klub Vukovar, a u njemu će sudjelovati učenici osnovnih škola Dragutina Tadijanovića i Siniše Glavaševića, korisnici UZOSIO Golubica Vukovar, Hrvatski nogometni klub Vukovar 1991, Atletski klub Maraton Vukovar te Vukovarski triatlon klub.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izgradnja sportsko rekreacijskog centra na nogometnom stadionu u Vukovaru projekt je koji je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara te je ukupna vrijednost izvedenih radova 12.207.099,00 kuna s PDV-om. Izvođač radova je tvrtka Planum-građenje d.o.o. iz Vukovara.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije te Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, a partneri na projektu su Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, VURA – Razvojna agencija Vukovar te Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“.Gradonačelnik Ivan Penava ovom prigodom istaknuo je kako je riječ o drugom velikom kapitalnom projektu, nakon izgradnje Gradske tržnice, a koji je dio Intervencijskog plana grada Vukovara.

„S nogometnim, ali i multifunkcionalnim atletskim terenom, atletskom stazom, terenom s umjetnom travom za mali nogomet, popratnim prostorijama, tribinama sa 186 sjedećih mjesta te novim parkirališnim mjestima, ovaj moderan kompleks sada je pravi ukras našega grada. Vjerujem kako će svi sportaši i rekreativci prepoznati sve odlike koje novi atletsko-nogometni stadion pruža te ovim putem sve njegove buduće korisnike pozivam da ga koriste na pravilan i odgovoran način.“, rekao je gradonačelnik Penava.

Gradski stadion je po završetku preobrazbe dobio novu zgradu sportsko rekreacijske namjene s pratećim prostorijama u prizemlju.

Uz već postavljenu atletsku stazu te tribine koje imaju 186 sjedećih mjesta, novi, velebni kompleks postao je moderan atletsko-nogometni stadion s pomoćnim igralištem na zapadnoj strani te novuređenim nogometnim igralištem, uz uređeno hortikulturno okruženje te nova 34 parkirališna mjesta za osobne automobile i 2 parkirališna mjesta za autobuse.

Suvremen je to spoj sportskih sadržaja za profesionalnu djelatnost i rekreaciju, a jedna od vizija Grada Vukovara je kontinuiranim unaprjeđenjem i modernizacijom sportske infrastrukture pozicionirati Vukovar na kartu turističkih destinacija sporta i rekreacije.


Izdvojeno

Reci što misliš!