poraz nakon velike borbe

Shay Liberman neriješiva enigma za odbojkaše Hrvatske u Gradskom vrtu

PR

Hrvatski odbojkaški reprezentativci nisu uspjeli nadjačati Izrael u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Punih 134 minute u osječkoj dvorani Gradski vrt trajala je velika borba između reprezentacija Hrvatske i Izraela u kvalifikacijama skupine D za odlazak na Europsko prvenstvo 2026. Na kraju ove izjednačene bitke bilo je 3:1 (25:22, 23:25, 25:22, 25.23) za Izrael, po poenima 98-92. Doista vrlo neizvjestan meč u kojem nije bilo velikih rezultatskih odstupanja, već se doslovno vodila borba za svaki poen.

Statistički, Izrael je bio bolji u napadu, 64-51 poen, a Hrvatska na bloku (10-6), servisu (5-4) i prijemu servisa (49-35%), uz naše 24 pogreške i izraelske dvije više. O izjednačenosti setova dovoljno govori kretanje rezultata; u prvom je bilo čak 17 egala, tek u dva navrata +3 za goste, u drugom nitko više od +2. U trećem nakon 23:22 Izrael radi dva poena u nizu, u četvrtom nakon 23:23.

S malo promijenjenim sastavom u odnosu na Zlatnu europsku ligu i dosta ozlijeđenih i bolesnih igrača, naša je selekcija imala smanjenu rotaciju, pa se vrlo dobra momčad Izraela pokazala kao tvrd orah našoj selekciji koju već u subotu u Talinu očekuje novi kvalifikacijski dvoboj, protiv Estonije koje je Izrael pobijedila s 3:1.

Korektor Gabrijel Cvanciger sa 17 poena bio je najučinkovitiji u našim redovima, primač-pucač Ivan Zeljković poen manje, Po 10 primač-pucač Filip Šestan i srednjak Sven Jakopec (3 bloka), srednji bloker Kruno Nikačević 9 (3 asa), te po 2 korektor Tomislav Mitrašinović i organizator igre Petar Višić.

Shay Liberman, 19-godišnji igrač Parme, s 25 poena bio je nerješiva enigma za naše reprezentativce i najučinkovitiji igrač susreta.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest