visoke ambicije

Mursa s novim trenerom juriša po duplu titulu

PR

Na uvodnom treningu okupilo se 15 igrača, a voditi će ih trener koji zna kako je to osvajati titule

MOK Mursa-Osijek s ponosom najavljuje početak priprema za sezonu 2024./2025. Klub je početkom srpnja predstavio novog trenera, iskusnog Ratka Perisa, koji se nakon dvije uspješne sezone u zagrebačkoj Mladosti pridružio našim mursašima. U petak, 16. kolovoza, Peris je održao prvi službeni sastanak i trening s ekipom, čime je službeno započeo pripremni period za nadolazeće izazove.

Na uvodnom treningu okupilo se 15 igrača, među kojima su Nikolai Sosnin, Lovro Škugor, Davor Bogdanović, Ivan Đirlić, Michal Wojcik, Jakov Šušnjara, Dino Šoš, Matko Grgić, Paul Viloria, Gabriel Šunjo, Tino Busak Vidaković, Luka Kraljević, Roko Šustek, Tibor Verasto i Kristijan Bečeheli. Ekipi će se naknadno pridružiti i Danilo Vuković, dok je Petar Majer trenutno u fazi rehabilitacije.

Osim promjena u igračkom kadru, klub je doživio i osvježenje u stručnom stožeru. Novi pomoćni trener Marko Kovačević pridružio se ekipi kako bi zajedno s Perisom pripremio momčad za nadolazeću sezonu. Uprava kluba jasno je postavila ciljeve za ovu sezonu – borba za oba domaća trofeja.

Pripremne utakmice i međunarodni turnir

Trener Peris je predstavio i plan pripremnih utakmica, među kojima će biti desetak susreta s ekipama iz regije, kao i nastup na prijateljskom turniru u Novom Mestu sredinom rujna. MOK Mursa-Osijek ove će sezone ponovno nastupati na četiri fronta, kao i u protekle dvije sezone, s jasnom ambicijom da osvoji oba domaća trofeja.

Pripremni period trajat će sedam tjedana, nakon čega slijedi početak Superlige, gdje će Mursa u prvom kolu, 5. listopada, biti domaćin ekipi Splita. Tjedan kasnije, ekipa putuje u Črečan na susret s Centrometalom, a između te dvije utakmice odigrat će prvu od dvije utakmice CEV Challenge Cupa protiv VK Karlovarsko.

Pomoćni trener muške hrvatske odbojkaške reprezentacije te novi trener MOK Murse – Osijek, Ratko Peris ima visoka očekivanja.

“Prije svega, izuzetno sam sretan što sam stigao u Osijek i postao dio MOK Murse. Ovo je novi izazov za mene, za klub i za igrače, i radujem se što smo započeli pripreme. U petak smo održali prvi sastanak, gdje sam predstavio planove i analizirao sve što nas očekuje u predstojećem razdoblju, uključujući treninge i utakmice.
Moj cilj je da svi igrači budu spremni za novu sezonu i da stvorimo dobru atmosferu unutar momčadi. Imamo nekoliko iskusnih igrača, i želja mi je bila vratiti osječke dečke poput Bogdanovića, Kraljevića i Grgića, jer oni su srce ovog kluba.

Naravno, morali smo dovesti i nekoliko stranih igrača kako bismo upotpunili kadar, uključujući ukrajinskog tehničara i poljskog primača. Ove sezone nas očekuje teža liga, s manje ekipa, ali na višem nivou. To znači da ćemo morati ozbiljno pristupati svakoj utakmici, što će ligu učiniti zanimljivijom i za nas i za publiku. Osijek je sportski grad, i nadam se da ćemo imati podršku brojnih navijača.

Što se ciljeva tiče, moja je glavna želja da svi igrači napreduju, i individualno i kao tim. Ako uspijemo u tome, vjerujem da će i rezultati doći sami od sebe.”, rekao je Peris.

Uz novi stručni stožer i osvježeni igrački kadar, MOK Mursa-Osijek spreman je za nove izazove i uspjehe u nadolazećoj sezoni. Navijači i svi ljubitelji odbojke mogu očekivati uzbudljivu sezonu u kojoj će naš klub dati sve od sebe kako bi opravdao visoka očekivanja i ostvario zacrtane ciljeve.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest