Sport / Nogomet

Ricuenio Kewal

Osijek predstavio i četvrtog novog igrača: Iz nizozemskog AZ Alkmaara stigao mladi napadač

Osijek predstavio i četvrtog novog igrača: Iz nizozemskog AZ Alkmaara stigao mladi napadač
NK Osijek

Prethodne sezone je zabio 6 golova i pridodao 7 asistencija u mladoj momčadi AZ Alkaara koja se natječe u drugom razredu nizozemskog nogometa

Nakon Marka Solde, Luke jelinića i Pedra Lime, Osijek je danas objavio i četvrto pojačanje/prinovu u bijelo-plavoj svlačionici. To je prvi Nizozemac u  povijesti NK Osijek bit će mladi krilni napadač Ricuenio Kewal. Rođen je 6. lipnja 2002. u Amsterdamu, a porijeklo vuče sa Surinama.

Dešnjak je koji se u igri dobro služi i lijevom nogom te voli imati prostor ispred sebe na terenu, posebno uz aut-liniju kada okomito može krenuti prema šesnaestercu i suparničkim vratima. Prethodne sezone je zabio 6 golova i pridodao 7 asistencija u mladoj momčadi AZ Alkmaara koja se natječe u drugom razredu nizozemskog nogometa. S Osijekom je potpisao dvogodišnji ugovor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Uvijek od sebe dajem svoj maksimum i svakim danom pokušavam biti bolji. Mislim da jedino tako mogu napredovati, što mi je svakako velika želja jer sam mlad igrač. Naravno, volim zabijati golove, to je uvijek važno u nogometu, ali isto tako mi je drago kada mogu pomoći momčadi svojim asistencijama. Da, mogao bih reći da sam bio zadovoljan svojim učinkom u AZ-u. Mislim da imam brzinu i dobre tehničke karakteristike i želim to pokazati i u novoj sredini", rekao je.

Ugovor sa AZ-om mu je istekao ovoga ljeta i odlučio je krenuti dalje sa željom da se nametne u nekom drugom klubu, rado prihvativši poziv iz Hrvatske, odnosno našeg Osijeka.

"NK Osijek je moj prvi klub poslije Alkmaara, nakon što sam u mlađim kategorijama i drugoj momčadi AZ-a proveo puno godina. Tamo sam stigao još kao dječak u zaista kvalitetnu nogometnu Akademiju koja je uvijek bila na dobrom glasu. No, sada je to iza mene. Ne mogu ni opisati koliko sam uzbuđen i koliko se radujem novim izazovima. Pridružiti se jednoj seniorskoj momčadi veliki je korak u mojoj karijeri te se nadam da ću ispuniti očekivanja, kako svoja osobna tako i trenerova, a onda i navijača Osijeka. Sigurno ću dati sve od sebe da bi bilo tako", kaže Kewal.

Na upit o prvim dojmovima, nije puno razmišljao nego nam je odmah rekao kako se već u startu osjeća zadovoljno:

"Ovdje sam tek dva dana i mogu reći da mi se Osijek kao grad svidio odmah na prvu. Da, zaista je tako. I to mi je bitno, naravno jer se svatko voli osjećati dobro i ugodno tamo gdje je stigao promjenom kluba, grada i države. Hrvatski klupski nogomet ću sigurno bolje upoznati u mjesecima koji su pred nama, a vjerujem da ću se i ja pokazati u pravom svjetlu i pridonijeti uspjesima momčadi. "


Izdvojeno

Reci što misliš!