Sport / Nogomet

tko tu koga VARa

Suludo objašnjenje iz HNS: Marić nije pokazao pravu snimku nego simulaciju s Osijek - Dinamo

Suludo objašnjenje iz HNS: Marić nije pokazao pravu snimku nego simulaciju s Osijek - Dinamo
Luka Stanzl/PIXSELL

U cijelu priču sad se uključio i HNS i bacio potpuno novo svjetlo na spornu odluku

Bruno Marić slavodobitno je nakon utakmice Osijeka i Dinama sazvao konferenciju za medije i na njoj tad pokazao tzv. snimku iz VAR sobe nakon diskutabilnih odluka glavnog suca Maria Zebeca i VAR suca Ivana Bebeka.

Sad je iz HNS stiglo vrlo zanimljivo priopćenje, koje su objavile Sportske novosti, koje baca potpuno novo svjetlo na cijeli slučaj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz HNS-a su tako dobili objašnjenje da su nakon odigrane utakmice Ivan Bebek i kolege u VAR sobi simulirali prikaz rada VAR sobe kako bi pokazali na koji način je odlučeno da je Nejašmić igrao rukom unutar kaznenog prostora te da je to kazneni udarac za Dinamo. To je napravljeno dan nakon utakmice. To je bio samo prikaz, a ne autentičan dokument.

NK Osijek - GNK Dinamo 2:3
cure snimke Zebec VAR-u: "Po meni nema penala", ali ga Bebek uvjerava u suprotno

Dodaju kako original nisu htjeli pustiti jer nisu željeli kršiti propise FIFA-e. Na originalu se čuje i glavni sudac Zebec što je normalno. Konačan rezultat je isti, i na licu mjesto i dan kasnije Bebek je ustanovio da se radi o jedanaestercu. 

Gotovo je nevjerovatno kako o tome nije bilo niti spomena na spornoj konferenciji pa i to govori o transparentnosti HNS Sudačke komisije čiji je šef bio sad već bivši Bruno Marić.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!