Sport / Nogomet

UPOZORENJE NAVIJAČIMA

Ulaznice za Osijek-Hajduk na oglasima se prodaju i po 40 eura, ali s njima nećete moći ući na stadion

Ulaznice za Osijek-Hajduk na oglasima se prodaju i po 40 eura, ali s njima nećete moći ući na stadion
SiB.hr

Derbi Osijeka i Hajduka igra se u subotu s početkom od 17:30 sati, a ulaznica u prodaji više nema

U subotu se na stadionu Pampas igra derbi 21. kola Supersport HNL-a između Osijeka i Hajduka. Utakmica je to visokog rizika, a ulaznice su 'planule' u svega 36 sati po početka prodaje. Više od pola stadiona zauzeli su pretplatnici (7 tisuća mjesta), a ostatak kapaciteta NK Osijek prodavao je na ticket pointu i to isključivo svojim članovima koji su mogli kupiti, uz svoju, još četiri dodatne ulaznice, ali uz predočenje osobnih podataka za sve osobe.

Velik interes za utakmicu i rasprodan stadion neki žele iskoristiti za dodatnu zaradu prodajom karata na crnom tržištu. Po internet oglasima već su se pojavile ulaznice i to po cijeni višestruko većoj od prave. Tako npr. jedan navijač iz Nuštra prodaje karte po cijeni od 40 eura.Izvor: Facebook Market

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No svi oni koji će kupiti karte za utakmicu crnom tržištu moraju biti svjesni da na stadion neće moći ući. Sve ulaznice su personalizirane i po pravilniku o općim uvjetima kupovine i korištenja ulaznica i polugodišnjih ulaznica/pretplata NK Osijek s.d.d. je ovlašten obavljati idenfitikacijsku provjeru podataka na ulaznici i osobnoj prilikom ulaska na stadion. Također, pravilnik kaže kako nositelj pretplate ili vlasnik pojedinačne ulaznice ne može prenijeti ili dodijeliti bilo koja prava s ulaznice, kao ni samu ulaznicu, trećim stranama bez ranije suglasnosti NK Osijek.

I Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima u svom članku 4. protupravnim ponašanjem smatra boravak i zadržavanje u gledateljskom prostoru za koji se ne posjeduje odgovarajuća ulaznica, dok članak 39. za kršenje toga prepisuje novčane kazne u iznosu od 260 do 1990 eura ili kazna zatvora u trajanju do 30 dana za fizičku osobu koja počini prekršaj.

S obzirom na incidente na posljednjoj utakmici Osijeka i Hajduka koja se odigrala na Pampasu, saznajemo da će za ovu utakmicu osiguranje biti još strože, posebno na sjevernoj tribinu gdje su smješteni gostujući navijači.

NK Osijek - HNK Hajduk 0:1
odjeci derbija Pogledajte kako su navijači Hajduka uneredili tribine Pampasa dok su se redari 'iživljavali' na navijačima Osijeka

Naime, na samim ulazima na tribine na kojima se očekuju navijači Hajduka, nalazit će se i posebni supervizori koji će dodatno u suradnji s redarima kontrolirati slažu li se imena na ulaznicama i ona na osobnim iskaznicama. Također, posebno će se obratiti i pozornost na krilaticu "no away colours" budući da je pravilnikom NK Osijeka zabranjeno pokazivanje gostujućih obilježja na svim tribinama osim u samom prostoru za goste.

Podsjetimo, utakmica je na rasporedu u subotu s početkom u 17:30 sati. Nadamo se da ćemo po završetku susreta pričati što više o uzbudljivom događanjima na zelenom terenu, a da će na tribinama proći sve u redu i bez incidenata.


Izdvojeno

Reci što misliš!