Sport / Nogomet

hajduk bez udarca u gol

Kakav start! Zoran Zekić promarširao Splitom za tri boda Osijeka

Kakav start! Zoran Zekić promarširao Splitom za tri boda Osijeka
Zvonimir Barišić/Pixsell

Meastralnu utakmicu odigrao je Osijek u Splitu i stigao do tri boda

Zoran Zekić maestralno je startao u novi mandat na klupi Osijeka. Slavio je tamo gdje je i stao - na Poljudu. Ponovo je Osijek pobijedio s 2:0 i tako utišao splitsku euforiju, ali i s obzirom na ostale rezultate sasvim se primakao vrhu tablice.

Postavio je Zekić tri stopera Maneva, Duartea i Bralića koji Hajduku nisu dopustili apsolutno ništa. Dovoljno govori podatak kako je Hajduk na kraju utakmice imao nula udaraca u okvir gola Malenice. Osijek je pak drugu utakmicu uspio sačuvati svoju mrežu i sigurno je to dodatni podstreh pred nastavak prvenstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prvome dijelu mogao je Osijek brzo doći u vodstvo kad je Caktaš malo iz kosa puca prema golu Lučića, ali je previše po sredini to bilo. Bilo je to gotovo sve što smo vidjeli u tom prvom dijelu gdje se Osijek jasno opredijelio na kontra napade gdje je Mierez uništavao stopere Hajduka koji su zaradili žute kartone. Mogao je Šarlija dobiti i crveni kad je u zadnjoj minuti udario Miereza u glavu, ali je Jović to previdio. Zasigurno, već sad možemo reći kako će "stručnjaci" reći kako tu nije bilo intenziteta za nešto više.

Zoran Zekić
velika pobjeda Zekić: "Ovo je najbolje što mi se moglo dogoditi! Vratiti se u moj grad i klub i pobijediti na Poljudu!"

Ipak, Osijek je to naplatio u 15. sekundi nastavka. Dugu loptu ispucao je Bralić, Melnjak je odbio do Nejašmića koji ju pruža prema Mierezu, ovaj ju lijepo dodaje Brleku koji ju snažno zakucava u mrežu. Kakav početak drugog dijela.

Brzo nakon toga Zekić je potpuno zatvorio utakmicu uvođenjem četvrtog stopera što se pokazalo kao dobitna kombinacija. Hajduk je bio potpuno tup i nije uspio u niti jednom trenutku napraviti značajniji pritisak. Obrana je odigrala bez iti jedne greške, a onda je Nail Omerović sam uzeo loptu, prošao između pet igrača Hajduka i opalio u stativu od koje se lopta odbija u leđa Lučića i od njih u gol.

HNK Hajduk - NK Osijek Fotogalerija

Do kraja je i Lovrić opalio iz slobodnog udarca u gredu, a onda i Jugović sjajno pucao, ali je Lučić bio na mjestu. Na kraju je Osijek uspio sačuvati i mirno privesti utakmicu kraju za veliku, kolosalnu pobjedu protiv Hajduka.


Izdvojeno

Reci što misliš!