Sport / Nogomet

osijek - gorica 1:0

Caktašev 100. HNL pogodak za pobjedu Osijeka nad Goricom

Caktašev 100. HNL pogodak za pobjedu Osijeka nad Goricom
Davor Javorović/PIXSELL

Osijek je u čvrstoj utakmici stigao do treće pobjede i ostao je je najbliži pratitelj Hajduku, dok je Gorica ubilježila prvi poraz

Nogometaši Osijeka nastavljaju svoj niz pobjeda na novom stadionu na Pampasu. Večeras su slavili nad Goricom rezultatom 1:0. Pobjednički pogodak zabio je Mijo Caktaš u 28. minuti. Bio je to ujedno i njegov 100. pogodak u HNL-u.

Osijek je u čvrstoj utakmici stigao do treće pobjede i ostao je je najbliži pratitelj Hajduku, dok je Gorica ubilježila prvi poraz. Osijek, također, nakon dugo vremena nije primio gol.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvo poluvrijeme je obilovalo šansama na obje strane, a najbolju je propustio Kongoanac Ndockyt, kojemu je osječki vratar Malenica ušao u udarac u 24. minuti.

U 26. minuti dosuđen je penal za Osijek nakon igranja rukom Marija Maloče, no iz kaznenog udarca Šime Gržan je promašio cijela vrata.

Ipak, samo dvije minute kasnije Bukvić je u sredini pronašao samog Caktaša, koji je glavom zabio svoj jubilarni, 100. gol u HNL karijeri.

Početkom drugog dijela je nakratko nestalo struje na modernoj Opus Areni, na kojoj je bilo 6677. Drugi je ovo nestanak struje, isto je bilo u i četvrtak protiv trske Adane Demirspor.

Osijek - Gorica 1:0 Fotogalerija

U 73. minuti Mierez je glavom zamalo promašio vrata, dok je Gorica bezuspješno nastojala poravnati, no bez izrazite prilike u drugom dijelu.

Sljedeće kolo Bijelo-plavi gostuju u Zagrebu kod Lokomotive.


Izdvojeno

Reci što misliš!