Sport / Nogomet

prava arena

Nepoznato o stadionu na Pampasu: Prodani svi Sky Boxevi, najveća kuhinja u gradu i posebni senzori u gostujućem tunelu

Nepoznato o stadionu na Pampasu: Prodani svi Sky Boxevi, najveća kuhinja u gradu i posebni senzori u gostujućem tunelu
Davor Javorović/PIXSELL

Stadion na Pampasu u samoj je završnici izgradnje, a ovih dana uređuju se završni detalji

Sedma sila - novinari, danas su imali priliku zaviriti i otkriti dio onoga što nudi novi stadion Osijeka na Pampasu. Puno toga već je poznato od ranije, a saznali smo i neke novosti koje do sad nisu bile poznate javnosti.

Od ranije je poznato kako će Osijek s početkom nove sezone preseliti na stadion kapaciteta 13.005 sjedećih potpuno natkrivenih mjesta, a od čega će njih 454 biti na VIP tribini i 140 u Sky Boxevima koji će nuditi posebno iskustvo gledanja utakmica. Za goste je pak odvojeno 735 mjesta u posebno odvojenom sektoru koji je danas dobio i svoj izgled budući da je ograđen posebnim stijenama od plexiglasa.

Stadion Pampas, ožujak 2023.
pampas dobiva službeno ime EKSKLUZIVNO: Prvi otkrivamo ime novog stadiona Osijeka!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poseban komfor imat će i novinari za koje je uređen poseban TV studio, a ukupno je predviđeno čak 90 mjesta za njih uz posebnu press dvoranu.

Navijači će pak na stadionu imati poseban ugođaj uz vrhunski razglas s 56 zvučnika, kao i dva video zida dimenzija 8,64x4,8 metara, a na kojima će biti znatno veće tehničke mogućnosti negoli je to bilo do sad. Naravno, tu je i prostor budućeg fan shopa, ugostiteljski sadržaji, a tu je i restoran s jednom od najvećih kuhinja i terasa u gradu. Još nije do kraja definirano hoće li restoran biti otvorenog tipa za građanstvo, ali je poznato kako će se isti moći iznajmiti za različite evente, vjenčanja i slično. Njegov kapacitet je 203 mjesta uz mogućnost proširenja do 500 mjesta za različite evente.

Na drugome katu zapadne tribine nalazi se pak 9 Sky Boxeva, a koji su svi već dobili zakupce pa će klub i na taj način generirati značajne prihode. Najveći box rezerviran je za igrače koji primjerice neće moći igrati neku utakmicu, ali će moći istu pogledati s najluksuznijih mjesta na stadionu.

Za igrače je osiguran najmoderniji teren kakav je i na najpoznatijim svjetskim stadionima, a u domaćoj svlačionici nalazi se i poseban prostor za zagrijavanje dok je na katu i poseban prostor teretane u kojem je čak i mala atletska staza. Škola nogometa dobila je sedam novih svlačionica i sedam terena od koji će jedan biti identičan kao onaj središnji rađen GrassMax hibridnom tehnologijom. Upravo na tom terenu odrađeno je sijanje trave koju već zalijevaju prskalice, dok se sadnja na središnjem terenu očekuje u narednim danima.

Stadion Pampas, ožujak 2023. Fotogalerija

Vizualno je stadion posebna priča jer ga opasava 7 LED traka koje će se moći programirati i svijetliti prema željama. Upravo ovih dana u tijeku je testiranje koje provode stručnjaci iz Engleske i Rumunjske koji su već radili na sličnim projektima.

Okoliš stadiona posebno se uređuje pa će to postati i nova zelena oaza nadomak središta grada i to na prostoru trga stadiona koji je površinski veći od svih drugih gradskih trgova.

Stadion Pampas - noćna rasvjeta Fotogalerija

S aspekta osiguranja  već je ranije naglašeno kako će stadion imati posebne prostore za pritvor dok će gostujući navijači biti odvojeni u svakom trenutku od domaćih. Tako je za njih predviđen poseban prostor na parkingu s kojeg se posebnim nathodnikom ulazi na stadion. Unutar tog nathodnika predviđeni su i posebni senzori koji bi redarskoj službi trebali olakšati pregled navijača i spriječiti ih pri unosu pirotehnike i drugih neželjenih rekvizita na prostor stadiona.

Samo otvorenje stadiona sve je bliže i zasigurno će brojni s nestrpljenjem iščekivati prvi huk s tribina.

PAMPAS U BROJKAMA:

  • 65 milijuna eura toršak izgradnje stadiona i kampa
  • 13.005 mjesta za gledatelje
  • 244 mjesta bit će za osobe s invaliditetom
  • 454 mjesta bit će na VIP tribini
  • 140 mjesta bit će ukupno u devet Sky boxeva
  • 735 mjesta za gostujuće navijače
  • 90 mjesta za novinare
  • 2 semafora svaki površine 41 četvornog metra nalaze se u stadionu
  • 196 rasvjetnih tijela osvjetljavat će teren
  • 13 dvokrevetnih soba za igrače nalazit će se unutar zapadne tribine
  • 890 parkirnih mjesta nalazit će se u kompleksu
  • 7 terena sadržavat će kamp

Izdvojeno

Reci što misliš!