Sport / Nogomet

vrhunski projekt

NK Osijek objavio detalje: "S ulaskom u 2023. odbrojavanje do otvorenja novog stadiona može početi!"

NK Osijek objavio detalje:
SiB.hr

Stadion Pampas uskoro će biti završen, a očekuje se da će dobiti i novo ime

Nogometni klub Osijek nakon dugo vremena objavio je detalje u kojoj je fazi gradnja stadiona na Pampasu i kad se očekuje njegovo otvaranje.

"S ulaskom u 2023. godinu odbrojavanje do otvaranja stadiona i trening kampa NK Osijek moći će početi. Trenutak kada će Bijelo-plavi preseliti u svoj novi dom na zapadu grada sve je bliži, radovi su u punom zamahu, a obrisi najmodernijeg hrvatskog stadiona svakim danom sve vidljiviji. Sa stolicama koje su postavljene na tri tribine i počele su se postavljati na četvrtoj, s krovnom konstrukcijom koja će uskoro biti gotova na kutovima Zapada i terenima koji će se dolaskom toplijih dana početi zeleniti nakon što trava bude posađena…", kažu u NK Osijeku.

Nove generacije

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stadion i posebno kamp NK Osijek bit će važan iz nebrojenih razloga za klupsku budućnost, jer osim što će biti srce i duša kluba, ovakav infrastrukturni pomak bit će baza za daljnji razvoj i iskorak u svim segmentima. Možda i važniji od bilo kojeg trofeja koji će se osvojiti u budućnosti. Novi stadion i trening kamp bit će mjesto koje će nuditi savršene uvjete za treniranje i odgajanje nekih novih generacija osječkih nogometaša koji će, poput onih koji su ostavili značajan pečat na svjetskim i europskim nogometnim travnjacima, pisati budućnost osječkog nogometa.

Stadion Pampas Fotogalerija

"Trenutno su u tijeku radovi na svim dijelovima stadiona i trening kampa, u tijeku je završetak krovne konstrukcije na jugozapadnom dijelu, a do sredine prosinca bit će izvedena i kompletna krovna konstrukcija sjeverozapada. Uz to, počeli su i radovi podkonstrukcije videozida na jugoistoku.", dodaju iz kluba.

Govoreći o travnjacima, u tijeku su radovi na glavnom terenu gdje se postavljaju cijevi za drenažu i navodnjavanje, ali i postavljanje betonskih opločnika kao priprema za postavljanje umjetne trave oko glavnog terena.

Prepoznatljive boje

"Kada je riječ o vanjštini stadiona ona je postavljanjem stolica na tribine Jug, Istok i Sjever, koje su u prepoznatljivim klupskim bojama, počela dobivati nogometnu vizuru, a uskoro kreće ugradnja i preostalih VIP mjesta, kao i razna testiranja po pitanju rasvjete i ozvučenja.

Kod pomoćnih terena nasipavaju se posljednje količine materijala nakon čega kreće postavljanje umjetne trave. U ovom dijelu svakako treba istaknuti da će tri terena koji su najbliži tribini Zapad biti s prirodnom travom, umjetnom travom i mixto podlogom i da će svaki imati tribinu s 300-tinjak mjesta.", kažu u NK Osijeku.

Fan shop i pub

Paralelno s vanjskim radovima u punom su zamahu i oni unutarnjeg uređenja na svim etažama zapadne građevine, dok su svi prostori i sanitarni čvorovi ispod ostale tri tribine u potpunosti završeni.

"Navijačima će posebno biti zanimljivi fan shop i pub u sklopu stadiona koji će biti uređeni i u svakodnevnoj funkciji, a koji bi mogli postati mjesto susreta i interakcije raznih generacija kojima su bijelo-plave boje pri srcu. Uz sve navedeno, nestrpljenje i odbrojavanje do početnog udarca sada je još i veće.", zaključuju iz kluba.


Izdvojeno

Reci što misliš!