Sport / Nogomet

RK Nexe: Predstavljanje novih igrača pred početak sezone

RK Nexe: Predstavljanje novih igrača pred početak sezone

Pripreme za novu sezonu našim će rukometašima započeti u ponedjeljak 30.srpnja, okupljanje je planirano za 18 sati na igralištu nogometnoga kluba Fešk u Feričancima.

Pripreme za novu sezonu našim će rukometašima započeti u ponedjeljak 30.srpnja, okupljanje je planirano za 18 sati na igralištu nogometnoga kluba Fešk u Feričancima.

nex495

Promjena u momčadi već ima – Nikola Kedžo otišao je u mađarski Czurgoi, Mario Obad novi je igrač francuskoga Creteila. Nakon sedam godina iz kluba je otišao i Janko Kević. Odlasci rezultiraju i dolascima, naravno. Jedan od prvih je Igor Vujić, donedavni igrač riječkoga Zameta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A u Beču je danas održano izvlačenje parova prvog i drugog kola Kupa EHF. Vrijeme će pokazati koliko su nam kuglice bile naklonjene jer ćemo u 2.kolu igrati protiv boljega iz dvoboja predstavnika Bjelorusije „Meshkova" iz Bresta i talijanskog PlanetWin365 iz Conversana. Prva utakmica 2.kola igrati će se u Našicama 13/14.listopada, a uzvrat je tjedan dana kasnije. Bjelorusi su prošle sezone igrali 1/4 finala Kupa kupova i ispali od španjolskog Aragona. Svakako zanimljiv protivnik...

Rukometni klub „Meshkov" trebao bi biti i novi sudionik SEHA Regionalne lige čiji je početak predviđen 15.rujna. Sudjelovanje u drugoj sezoni lige potvrdili su: Nexe i CO Zagreb (Hrvatska), Izviđač Ljubuški, Sloga Doboj i Borac Banja Luka (BiH), Vardar PRO i Metalurg (Makedonija), Metaloplastika (Srbija), Lovćen (Crna Gora), Tatran Prešov (Slovačka) te već spomenuti bjeloruski viceprvak. Uskoro će biti potvrđen i 12 član SEHA lige. Rukometni klub Nexe igrati će domaće utakmice u Našicama.

Što se priprema za novu sezonu tiče, one počinju 30. srpnja i momčad ostaje u Našicama tijekom priprema. Dogovoreni su odlasci na turnire u Novi Sad (Srbija,17. i 18.kolovoza), Kanjižu (Srbija,24.,25. i 26.kolovoza) i Csurgoi (Mađarska, 29. i 30.kolovoza).

Igor Vujić: „Svakim sam danom sve sretniji što sam došao u Nexe!"

vujic495


Igore, slažeš se ako kažem - ne samo novi igrač nego i pravo pojačanje u redovima RK Nexea?

„Slažem se, naravno. Sigurno je to velika čast za mene i prilika koju sam čekao jako dugo. Nakon igranja u Sloveniji, nakon oporavka od ozlijede ramena potiho sam se nadao pozivu velikoga kluba. Igrajući za Zamet, s nestrpljenjem sam čekao utakmicu polufinala Kupa u Poreču protiv Nexea jer sam znao da bi mi to mogla biti jedna od najvažnijih utakmica karijere...."


Nisam želio spominjati tu utakmicu u ovome razgovoru, a ti si je se sjetio već na samome početku...šalim se, naravno!

„Haha...meni je ta utakmica bila velika prilika jer me dugo nije bilo na hrvatskim parketima pa me velika većina već i zaboravila. Zamet je igrao Premier ligu u kojoj nije bilo Zagreba i Nexea pa mi je ovo bila idealna prilika za dokazivanje."


U Zamet si došao iz Slovenije...

„ Da, bio sam četiri sezone u Slovanu pa polusezonu u Mariboru iz kojega sam zimus došao u Zamet. Prije toga igrao sam u Umagu."


Za Nexe si potpisao ugovor na dvije godine....

„Da. Došao sam u Nexe kako bi bio dio velikoga kluba i pomogao u ostvarenju što boljih rezultata. U razgovoru s trenerom Kamenicom, kojeg znam još iz Slovenije dok je trenirao Celje, saznao sam ambicije kluba, Nexe uvijek teži k vrhu, momčad je mlada i odlično posložena, većinu igrača znam od prije, najviše Vedrana Mataiju. Svakim sam danom sve sretniji što sam postao dio ovoga projekta i vjerujem da ćemo ostvariti sve zacrtane ciljeve te da ću svojim igrama opravdati ukazano povjerenje."


Iskustvo koje imaš pomoći će ti u svladavanju izazova utakmica SEHA lige, Europe, domaćih natjecanja...

„Da, posebice dok sam igrao u Slovanu imao sam puno jakih utakmica. Prije dvije godine smo došli do polufinala Challenge kupa, igrali smo završnice prvenstva i Kupa u Sloveniji. Poseban će izazov biti SEHA liga gdje se možemo i moramo dokazati i napraviti korak naprijed te pokušati ostvariti plasman u završnicu koja je Nexeu pobjegla prošle sezone. Što se Europe tiče, kreće novo natjecanje – EHF Liga koja će biti izuzetno jaka no, prošlogodišnji nastupi u Europi, posebice dvije odlične utakmice protiv Magdeburga, dokaz su da Nexe ima potencijal za velike stvari."


Pronašao sam jedan zanimljiv podatak – u 16 utakmica proljetnoga dijela sezone imao si tek jedno isključenje....

„Uuu, onda sam stvarno bio dobar i miran...haha, eto tako je ispalo. Uvijek sam igrao u oba smjera, i obranu i napad. U Zametu sam nekako više igrao napad nego obranu, tako je odlučio trener. A u obrani sam igrao zadnjeg tako da tamo nisam imao prilike nikoga tući i zarađivati isključenja...haha. Inače obožavam igrati obranu jer sam do sada u karijeri upravo kroz obranu stjecao status u napadu. Prošlih pet mjeseci u Zametu bilo je zanimljivo iskustvo, malo sam se odmorio od igranja obrane...haha."


196 cm, 100 kg, 24 godine (rođen 28.09.1987. u Umagu), igračka pozicija lijevi vanjski...

„ Visina, težina i starost se nisu promijenili, a na poziciji lijevog vanjskog igram od samih početaka."


A oni su bili...

„...U Umagu kada sam imao 9 godina. Tata je odigrao veliku ulogu u izboru rukometa, kod mene i brata.Tamo sam, s 15 godina, potpisao i svoj prvi ugovor. Po završetku srednje škole upisao sam studij Ekonomije i za vrijeme prve godine igrao u Umagu. Tada odlazim u Ljubljanu, u Slovan i uz rukomet studiram. Kada sam postao profesionalac prioritet mi je bio završiti studij a poslije što bude. Uspio sam, diplomirao sam i sretan sam zbog toga."


O Nexeu znaš skoro sve, koliko si upoznat s Našicama?

„ Ne puno, za sada. Dolazim iz Umaga koji također nije velik i osobno su mi puno draža manja mjesta i gradovi od nekih velikih. Vidio sam na Internetu da dolazim u jako lijep grad, detalje nisam proučavao, to ću napraviti uživo kada dođem. Imam barem dvije godine za proučavanje Našica."

ŠIME IVIĆ: „SPREMAN SAM ZA SVE IZAZOVE!"

ivic495

Nakon Ivana Sliškovića i Marina Varvodića, još jedan super talentirani igrač dolazi iz Splita u Našice. Riječ je 19-o godišnjem Šimi Iviću koji će u paru s Robertom Markotićem, uz obranu, biti zadužen za desnu stranu napada Nexea u slijedećoj sezoni.

Šime, poziv Nexea sigurno te razveselio...

„Kada sam dobio poziv Nexea nisam se dvoumio niti sekunde, u Nexeu je budućnost, tu mogu ostvariti svoje ciljeve i napredovati u karijeri."


Standardan si član juniorske reprezentacije koja je na netom završenom Europskom prvenstvu u Turskoj osvojila srebro...

„Da, sretan sam što sam član juniorske reprezentacije koja je odlična klapa i u kojoj se svi odlično slažemo i na terenu i izvan njega. To je razlog naših uspjeha i medalja koje smo osvojili na posljednja dva Europska prvenstva."


Imao si radno ljeto, nedavno si se vratio iz Turske. Europsko smo prvenstvo otvorili i zatvorili porazom, ono između bilo je sjajno, na kraju smo odlični srebrni...

„Prva utakmica protiv Portugala nas je totalno šokirala. Nismo imali puno informacija o njima, na kraju je ispalo da je to vrlo dobra momčad. Svi smo puno griješili u toj utakmici i zasluženo smo je izgubili. Portugal je prvenstvo završio kao peti što je dokaz njihove kvalitete. Nakon te utakmice smo se digli, željeli smo Rusiju pobijediti sa sedam razlike. Utakmicu smo odigrali vrhunski i slavili s velikih 14 razlike. Tada nam je bilo definitivno jasno da smo dobri i da možemo igrati dobar rukomet. Ipak smo mi hrvatska reprezentacija. Nastavili smo pobjeđivati i došli do finala u kojem smo odigrali malo lošiju utakmicu i izgubili od Španjolaca. Sve u svemu, mislim da smo ostvarili odličan rezultat osvajanjem srebra."


U Nexeu te očekuje puno jakih utakmica, borba na četiri fronta....

„ Znam i spreman sam za sve izazove. U Europi, SEHA ligi te domaćem prvenstvu i Kupu. Klub je ambiciozan i vjerujem da ćemo ispuniti ciljeve zacrtane pred početak sezone."


Tvoja je pozicija desni vanjski, rođen si 21.1.1993. u Splitu, visok 196 centimetara, težak 87 kilograma...

„Točno,točno,točno i točno!"


Zašto baš rukomet i od kada?

„ Oduvijek sam volio trčati i igrati se s loptom. Jedno me jutro majka probudila i pitala želim li s prijateljem, koji je već trenirao, otići na trening. Tako je sve počelo...i bilo mi je super na rukometu. Igrao sam prvo u Solinu, kasnije sam prešao u Split. Obožavam rukomet i sretan sam što ću ga sada igrati u Nexeu!"

Šime Ivić i Igor Vujić prvi su novi igrači u momčadi koja se slaže za slijedeću sezonu. Veselit će Vas sigurno i informacija da je nekoliko igrača kojima su istekli ugovori produžilo vjernost Nexeu. I slijedeće ćete sezone u zelenome dresu gledati Matu Šunjića, Pericu Lelića, Albina Etera i Denija Velića.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!