Tradicionalni sportski spektakl

37. Zimko u brojkama: 109 pogodaka prvog dana, samo jedna utakmica bez golova

Davor Matovac/SiB.hr

Strijelci su u blagdanskom ugođaju i vrlo dobro popunjenoj dvorani bili izrazito raspoloženi, pa smo prvog dana vidjeli čak 109 pogodaka, a tek je jedna utakmica završila bez golova

Kao i svake godine, na drugi dan Božića u 8 sati, otvorila su se vrata kultne dvorane Zrinjevac čime je započeo još jedan, ovoga puta 37. po redu, malonogometni turnir Zimko. Prvoga dana turnira na teren izašle su sve kategorije, uključujući i curice kategorija U13 i U15 kojima je ovo debitantski nastup na Zimku.

Strijelci su u blagdanskom ugođaju i vrlo dobro popunjenoj dvorani bili izrazito raspoloženi, pa smo prvog dana vidjeli čak 109 pogodaka, a tek je jedna utakmica završila bez golova.

Pomalo neočekivano, najefikasnija utakmica dana bila je u najmlađoj kategoriji U9 u kojoj je CB Brooklyn s 10:0 nadvisio MNK Osijek. U kategoriji U11 s minimalnih 1:0 NŠ Čepin 1 slavio je protiv MNK Osijek. U kategoriji U13 vidjeli smo dva neriješena rezultata. U prvom dvoboju Gravia je dugo vodila protiv Ostendea, no potonji su pogotkom glavom u posljednjim minutama ipak došli do vrijednog boda.

Vrijedan bod u ostatak natjecanja nose i East side i MNK Osijek. U svojim premijernim nastupima na Zimku curice su pokazale da nimalo ne zaostaju za svojim dječačkim vršnjacima. U njihovoj U13 kategoriji ekipa Bijelo plavih slavila je s 2:0 protiv Legosica, dok je u kategoriji U15 ekipa imea Dvije boje jedan klub slavila protiv ŽNK Osijek. U drugoj utakmici iste kategorije Gradski vrt je s minimalnih 2:1 slavio protiv Bizovca. Cure na teren izlaze i danas. U kategoriji U15 Opegeovci su s 4:1 nadvisili Bosutsko dok su u vrlo zanimljivoj utakmici bodove podijelili MNK Osijek i Jugovci. U kategoriji U17 Sokoli su s visokih 6:2 svladali Keramiku Jagodin, dok su Brazilci s 2:1 svladali MNK Čačince.

Kategorija U19 uvijek donosi nove talente, pa su njihove utakmice uvijek zanimljive za gledatelje. CB Kula tijesno je s 3:1 izgubila od vrlo dobre ekipe iz Đakova Znaus & Ćosić color, dok su se uvijek kvalitetne Probe poigrale s ekipom No Name i slavile s visokih 8:1, uz tri pogotka Mislava Šošića.

Veteranski dio turnira podijeljen je u dvije kategorije 45+ i 35+. U kategoriji 45+ Plinco dostava plina slavila je protiv Sarvaša s 2:1. Kategorija veterana 35+ ove sezone iznjedrila je osam vrhunskih ekipa te se stvarno teško može izdvojiti jednog favorita. Svaka ekipa puna je nekadašnjih malonogometnih, ali i velikonogometnih zvijezda, pa su njihove utakmice vrlo dobro posjećene, a sa sigurnošću možemo reći i da bi se pojedine ekipe seniora dobro namučile u svladavanju veterana ako bi ih uopće i svladali. U prvoj utakmici Auto kuća Lux dugo je vodila protiv ekipe Hobi dom Eko Jazo pogotkom Grgura Vasilja, no Tenjci se na kraju ipak vraćaju pa je konačnih 1:1 rezultat kojim su se morali zadovoljiti i jedni i drugi. U drugoj utakmici uvijek goropadna CB 5 Gravia s visokih 7:1 svladala je CB Sambu Auto Brkić koja se natječe i u starijoj kategoriji.

Jučer smo vidjeli i šest seniorskih utakmica u kojima su favoriti uglavnom opravdali svoju ulogu. Ekipa sastavljena uglavnom od igrača MNK Osijek pod imenom Vatro TT Europlast s visokih 6:1 svladala je ekipu Sarvaš koji su, unatoč visokom rezultatu, pružili dobar otpor.

Dvostruki strijelci bili su Domagoj Damjanović i Andrej Pandurević, prošlogodišnji najbolji strijelac prve hrvatske malonogometne lige. U drugoj utakmici dana MNK Saponia odigrala je jednu tvrdu utakmicu protiv ekipe Football Mania. Dva pogotka Maria Mijatovića iz prvog poluvremena nisu bila dovoljna za pobjedu jer su u drugom dijelu za 2:2 zabijali Marko Lovrenčić i Borna Amidžić.

Lege su rano povele protiv Hobi dom Eko Jazo, no Tenjci su uspjeli okrenuti rezultat i sa šest različitih strijelaca došli do pobjede 6:2. Ovu utakmicu obilježilo je i čak pet žutih kartona. DGO je opravdao status favorita i svladao Barcelona pub s 4:1, uz dva pogotka Doriana Vukovića. Ljepoticu dana odigrali su Pivnica Broko i Gold caffe CB Mind.

Iako su Višnjevčani predvođeni Josipom Špoljarićem slavili 3:1, Pivnica Broko je pružila odličan otpor te se do samog kraja nije mogao potvrditi pobjednik. U posljednoj utakmici večeri stalni sudionik završnica Mursa VBK slavila je sa 6:3 protiv ekipe Aniko d.o.o., uz čak četiri pogotka Filipa Lišnića. Danas nas ponovno od jutra očekuju nova uzbuđenja, pa stoga požurite na Zrinjevac!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari