ispod svake kritike

Sramotni nastup Osijeka u Koprivnici okončan porazom

Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek je odigrao vrlo lošu utakmicu i zasluženo ostao bez bodova

Pasivnom promatraču moglo bi se učiniti kako je upravo gledao utakmicu Osijeka od prije deset godina kad je svaka utakmica bila borba za opstanak, ali onda se zapita nisu li se i tada igrači više borili i pokazivali više želje i htjenja. Sramotnu utakmicu, ispod svake razine kritike odigrao je Osijek večeras u Koprivnici i zasluženo izgubio od vrlo dobrog Slaven Belupa.

Sporo i statično igra Osijek, rekli bismo penzionerski i takav nogomet ne može donijeti ništa drugo osim poraza koji je mogao biti i znatno uvjerljiviji da na golu nije bilo raspoloženog Marka Malenice. Vidjeli smo tijekom cijele utakmice pravu kanonadu prema njegovom golu pa je prava sreća što Slaven nije vratio Osijeku za težak poraz u prvome kolu.

Tijekom prvog dijela Osijek je odolijevao napadima domaćina, a najbliže golu bili su Hoxha već u drugoj minuti kad je pogodio vratnicu, zatim Bosec pa Mioč i ponovo Hoxha, a u završnici je i VAR opravdano poništio gol Belupa zbog igranja rukom na centru igrališta.

U drugom dijelu Osijek je pokušao s tri izmjene, ali ništa to nije donijelo momčadi Stjepana Tomasa. Igrala s 54. minuta kad dubinsku loptu prihvaća Tomislav Štrkalj i lijepo ju dodaje Mioču koji vara Maneva i onda zakucava iza leđa ovoga puta nemoćnog Malenice.

Tek u 59. vidjeli smo kakav takav pokušao Osijeka kad je Lovrić pucao, a gol spasio Štefulj. Očekivalo se kako će Osijek jurnuti prema golu Suška, ali je i dalje igrao vrlo sporo, a Slaven je nizao prigode. Najbliži je bio Hoxha iz slobodnog udarca, ali je fenomenalno spasio Malenica.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Do kraja smo vidjeli tek puse nervoznog Kristijana Lovrića koji bi se više trebao posvetiti svojoj igri, a manje obračunu s svim i svakim. Prikaz je to trenutnog stanja i zasigurno se više nitko ne pita kakvo je stanje jer je sve itekako vidljivo.

Uprava Osijeka koja je i ovoga puta bila na meti Kohorte mora povući odlučne i drastične poteze u idućim danima inače se Osječanima ne piše dobro.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari