velika tri boda

Šou Miereza i prvijenac Bukvića za gostujuću pobjedu nakon 168 dana

Slavko Midzor/Pixsell

Stjepan Tomas nakon prekida negativnog niza stigao je i do gostujuće pobjede

Post Osijeka na gostovanjima trajao je točno 168 dana, a prekinut je danas pobjedom u Varaždinu.

Sjajno je Osijek krenuo u susret. Već u drugoj minuti Ramon Mierez pucao je i zagrijao Zeleniku, a već minutu kasnije vodio je Osijek. Sjurio se Mierez s centra, nanizao tri igrača Varaždina od čega dva puta Ba i onda lijepo pogodio iza leđa domaćeg vratara. El Toro se probudio u najvažnijem trenutku i najvažniji je čovjek Osijeka danas.

Već nekoliko minuta kasnije mogao je i do drugog gola, ali je nakon njegovog udarca glavom Zelenika sjajno reagirao i izvukao loptu ispod same grede. Sjajan je danas bio i Marko Malenica na vratima Osijeka koji je obranama izludio napadače Varaždina. U 16. minuti maestralno je skinuo zicer jedan na jedan Šegi. Osijek je rezultat mogao povećati u 39. minuti. Prvo je na udarcu bio Lovrić koji je blokiran na desetak metara od vratiju Zelenike, a onda se lopta odbija do Miereza kojeg su također domaći nogometaši uspjeli neutralizirati u vrlo izglednoj situaciji za pogodak. >> Foto put pobjede Osijeka u Varaždinu

Do povećanja rezultata Osijek je došao u završnici prvog dijela. Mierez je još jednom nebeski skočio, loše je još jednom reagirao Ba kojem Bukvić krade loptu i onda u maniri rutinera zabija svoj prvijenac u bijelo-plavom dresu.

U drugom dijelu na sceni je odmah Malenica. Tek što se krenulo s centra, skinuo je dva zicera u nekoliko sekundi. Prvo je nadmudrio Brodića, a odmah nakon toga i Elezija. Novu veliku prigodu Varaždin je zapucao u 53. minuti. Šego je s lijevog krila idealno ubacio za utrčalog Kolarića koji sa svega 6 metara neometan puca glavom, a vratar Osijeka sjajnim refleksom na gol-liniji sačuvao vodstvo naše momčadi.

Sve promašaje Varaždina Osijek je kaznio u 65. minuti. Kombinirali su Bukvić i Omerović, potonji je idealno ubacio, a Mierez fantastično reagira i polu škaricama zakucava loptu iza nemoćnog Zelenike.

Primirilo je to domaćina, a do kraja su uspjeli tek smanjiti rezultat počasnim golom Brodića nakon lijepog prodora Šege po krilu.

Velika je ovo pobjeda za Stjepana Tomasa koji je prekinuo još jedan negativan niz i u završnicu sezone ulazi nakon pobjede protiv još jednog direktnog konkurenta za europska mjesta. U slijedećem kolu u Gradski vrt stiže Dinamo i Bijelo-plavi sigurno puni samopouzdanja ulaze u taj dvoboj. Predzadnja je to utakmica na starom stadionu i nema bolje prigode za oproštajnu stanicu od pobjede protiv velikog rivala. Tu će zasigurno ključnu ulogu odigrati i navijači pa već sad planirajte. Svi na Gradski vrt!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari