ništa od derbija

Osijek ostao bez vratara pa odgodio susret s Rijekom, njezin napadač Bjelicu nazvao Pinocchio HNL-a

Davor Javorovic/PIXSELL

Burna je uvertira u derbi koji se odgodio, ali ne sumnjamo kako će sve frcati jednom kad se bude odigrao

Zbog zaraze najmanje pet igrača koronavirusom, Nenad Bjelica zatražio je odgodu susreta protiv Rijeke ove nedjelje. Njegovu odluku da zatraži odgodu dodatno je osnažila činjenica kako je zbog ozljeda, ali i zaraze Osijek ostao bez čak četvorice vratara pa bi na vrata morao praktično netko od juniora što u fazi borbe dvojca koji je na vrhu ljestvice nikako ne bi bilo dobro.

“NK Osijek dostavio je zahtjev za odgodom utakmice 14. kola HT Prve lige Rijeka – Osijek zbog pojave i za sada potvrđene zaraze COVID-19 u momčadi među pet standardnih igrača za koje je priloženo dostavljena dokumentacija od strane klupskog liječnika s pozitivnim nalazima testova igrača. Sukladno odredbi članka 4. Propozicija natjecanja kojim je određeno da se pravo na odgodu utakmice na najmanje deset dana ostvaruje ako klub ima najmanje pet igrača zaraženih ili u izolaciji, na osnovu dostavljene dokumentacije donijeta je odluka o odgodi utakmice”, navedeno je u obrazloženju odgode koju je potpisao povjerenik za natjecanje Josip Brezni.

U svojoj izjavi za Sportske novosti, Bjelica je pak obrazložio zahtjev NK Osijeka: “Nismo odgađali utakmice ni kada smo imali sedam zaraženih, a u ovom trenutku ih imamo pet. Problem je što trenutno nemamo niti jednog vratara. Da sam imao barem jednog mi bi igrali utakmicu, ne bi bio nikakav problem bez obzira na zaražene. Moj je stav da ne odgađamo utakmice, uostalom to je i način na koji pokazujem povjerenje prema svim igračima koje imam u kadru, ali bez vratara baš ne znam je li pametno igrati tako da smo donijeli tu odluku i zatražili odgodu.”

Drmić ružno prozvao Bjelicu

Najbolji igrač Rijeke ove sezone i prvi strijelac HNL, Josip Drmić ružno je pak na svom Instagram profilu prozvao Nenada Bjelicu i NK Osijek za odgodu susreta nazvavši ih u prenesenom smislu lažovima.

Naime, on je objavio izjave Bjelice od prošle sezone kad Osijek nije želio odgađati utakmice, dok ih je istovremeno Rijeka odgodila nekoliko, a uz njegove izjave napisao je i riječi “Pinocchio HNL-a. Prestani lagati”.

Zasigurno, imati će Osječani motiv više na Rujevici kad se oporave. Nova utakmica Rijeke i Osijeka igrat će se u srijedu, 8. prosinca, u 17 sati, objavio je Hrvatski nogometni savez.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari