jednosmjerno, ali teško

Osijek potrošio (pre)više energije za pobjedu protiv slabašnog Dragovoljca

Matija Habljak/Pixsell

Posljednji put kad su se sastali Osijek i Hrvatski Dragovoljac bio je to izravni dvoboj za ostanak, a danas su uloge potpuno drugačije

Mučio se Osijek s slabašnim Hrvatskim Dragovoljcem i na kraju do pobjede došao nakon dva prekida zahvaljujući nabacivanjima Petra Bočkaja.

Jednosmjeran je to bio susret, a već u 11. minuti izgledalo je kako će to biti lak posao za Osijek. Brzo su poveli bijelo-plavi nakon nabacivanja iz kuta Bočkaja i preciznog i snažnog udarca glavom Antonia Mancea.

Dominaciju Osijeka gledali smo i u nastavku prvog dijela, ali je to ipak više ličilo na uspavanku u kojoj Osijek nije htio ili znao kako probiti bedem ispred gola Šubarića koji nije popustio niti nakon uvodnog vodstva.

U drugom dijelu ista slika, a onda su domaćini šokantno izjednačili. Petković je jurnuo u kontru i izašao sam pred Ivušića koji mu se baca u noge za najstrožu kaznu koju koristi Majstorović.

Morao je Osijek tad ubaciti u brzinu više pa je ušao i Laslo Kleinheisler te Mato Miloš, a srećom po goste urodilo je to plodom nakon još jednog ubacivanja Bočkaja. Ubacio je po nebrojeni put danas Bočkaj na drugu vratnicu gdje Nejašmić s dva metra zabija za novo vodstvo.

Prije toga pravi junak mogao je biti Mance, ali je u dvije sjajne prigode promašio vrata. Dobra je vijest da napadač Osijeka ulazi u prigode, ali će morati poraditi na samoj završnici jer njegovi promašaji mogu skupo stajati Osijek u budućnosti.

Nakon pogotka Osijek je mirno priveo susret kraju, ali i zasigurno potrošio previše energije pred težak uzvrat kvalifikacija protiv CSKA. Možemo reći i kako je momčad Nenada Bjelice u maloj igračkoj krizi, a najbolji put za izlazak iz nje bila bi pobjeda i prolazak u play off Konferencijske lige.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari