bez nogometa

Gorica slavila protiv Osijeka u nemogućim vaterpolo uvjetima

Igor Kralj/PIXSELL

Osijek i Gorica nisu pokazali puno od igre u susretu druge i treće momčadi prvenstva

Vrlo teški, pa gotovo i nemogući uvjeti za igru dočekali su nogometaše Gorice i Osijeka na gradskom stadionu u Velikoj Gorici. Dosadna kiša koja je padala tijekom cijelog dana, ali i za vrijeme susreta, dobro je natopila teren i pretvorila ga u onaj sličniji hokejaškom ili vaterpolskom. Nogometaši su se tako klizali i plivali više negoli su igrali nogomet.

Osijek je krenuo s visokim izlascima Silve i Jurčevića na bokovima i tako su odsjekli napad Gorice tijekom većeg dijela prvog poluvremena. Ipak, nije tu bilo prave igre i sve se svelo na čekanje pogreške obrane koja nije došla. Najbolju prigodu u tom prvo dijelu imao je Matija Dvorneković koji je glavom prebacio loptu preko gola Ivušića. Sam je bio pred golmanom Osijeka, ali nije dobro reagirao pa je propala ta prigoda.

Prigodu pred vratima Banića imao je Mierez kad je jedna lopta malo zastala na putu prema golmanu Gorice, ali je on uspio ispraviti pogrešku obrane i stigao do lopte trenutak prije napadača Osijeka. Za Osijek je još pokušao i Bohar koji je bio malo prekratak nakon jedne lopte Pilja u prostor.

Poluvrijeme je završilo i s velikim brojem prekršaja što ne čudi s obzirom na stanje terena. U jednom trenu činilo se i kako će Igor Silva morati van igre kad je pao prilikom pokušaja da stigne jednu loptu, a prst ruke mu se okrenuo u suprotnom smjeru. Ružno je to izgledalo, ali je liječnička služba Osijeka uspjela sanirati tu ozljedu pa je nastavio susret.

Dosadana kiša nije usporila ni u drugom poluvremenu, a teren je sve više počeo ličiti na bazen. Bjelica je odmah u nastavku umjesto Gyurca uveo Santinia s namjerom da visokim skokom dođe do pogotka. Nažalost, prije nego je njegova to momčad uspjela ostvariti, Gorica je povela. Najviši je u skoku nakon kornera bio Jovičić, a njegov udarac glavom bio je iznimno precizan i jak pa lopta završava iza leđa Ivušića.

Sve je karte nakon toga Osijek bacio u napad, ali nije bilo mogućnosti razviti bilo kakvu igru pa se sve svelo na beskonačna napucavanja prema kaznenom prostoru domaćina. Ipak, nije bilo neke konkretnije prijetnje za Banića. U jednom trenutku sudačke nadoknade sudac Bebek provjeravao je s VAR sobom ima li prekršaja nad Mierezom za najstrožu kaznu, ali je igra nakon toga nastavljena.

Ovim porazom Osijek se zasigurno oprostio od borbe za titulu i može se polako okrenuti prema sljedećoj sezoni i u zadnja tri susreta isprobati i neke igrače koji možda u tijeku ove sezone nisu imali previše prigoda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari