Jugović, Bočkaj i Mierez

Debi Bjelice uz uvjerljivu pobjedu protiv Rijeke

Davor Javorović/Pixell

Nogometaši Osijeka stigli su do prve prvenstvene pobjede u četvrtom kolu HNL, a uvjedno je to prva pobjeda Nenada Bjelice na klupi Osijeka

Bjelica je krenuo u sustavu 4 3 3 s isturenim Ercegom u napadu te Grezdom i Bočkajem na krilima i to je u uvodnim minutama dalo ploda. Osijek je napravio pritisak i odigrao lijepu akciju po desnoj strani, a sve je završio Vedran Jugović koji prebacuje Nevistića za vodstvo Osijeka već u 5. minuti.

Nastavio je Osijek u tom tempu, vidjelo se kako igrači žele pokazati novom treneru kako zaslužuju biti u bijelo-plavoj svlačionici. Ipak, kako je poluvrijeme odmicalo, Rijeka se oslobodila i nekoliko puta prijetila, ali bez konkretnog učinka. Vjerovatno odlučujući trenutak susreta bila je 37. minuta kad bivši igrač Osijeka Zoran Arsenić radi prekršaj na 20-ak metara od gola, a Matoc mu na intervenciju VAR-a pokazuje crveni karton. Da stvar za Riječane bude gora, loptu je namjestio Petar Bočkaj i neobranjivo pogodio za 2:0. Rezultat je to kojim se otišlo i na odmor.

U drugom dijelu Osijek se povukao i čekao svoje prigode iz kontri, a moglo im se to nekoliko puta osvetiti s obzirom da su gosti nekoliko puta iznimno opasno prijetili Ivušiću. Najbliže golu bio je Čolak u 47. minuti kad sam s pet metara promašuje cijela vrata. Odmah nakon toga prijeti i Galović, ali bez učinka.

Spornu situaciju bilježimo u 64. minuti kad prvo Pavičić pogađa gredu, a u fliperu pred golom domaćih, Matoc pokazuje kako je bio prekršaj za Osijek. Nakon tihe provjere VAR je odlučio kako je sve čisto, a klupa Rijeke nije se nikako slagala s tom odlukom i tražila je najstrožu kaznu za njih.

Sve dileme tko će biti pobjednik u ovom susretu otklonio je u svom debiu Ramon Mierez koji ostaje sam pred golom Nevistića i ubacivanje Silve pretvara u 3:0. Riječani su nakon toga usporili tempo i pomirili se s sudbinom u ovom susretu.

Priliku su do kraja dobili i Marijo Jurčević koji je zamijenio Talysa kao i Dion Drena Beljo kojeg je bjelica nekoliko puta poticajno pohvalio povicima.

Bjelica je tako došao do prva tri boda i malo mira pred utakmicu protiv Basela, ali bit će potrebno još puno rada kako bi momčad igrala onako kako on to želi. Vidljivo je kako će njegov stožer tražiti puno trke i brzo rješavanje lopte i puno više doprinosa vezne linije. Ono što je pak dobro jest činjenica kako su igrači shvatili kako na svakoj utakmici moraju dati svoj maksimum i izaći krvavih koljena ako žele pozitivan rezultat. Posebno je to bilo vidljivo kod Mileta Škorića koji je u uvodnim kolima bio neprepoznatljiv, a danas je nekoliko puta odlično reagirao i startovima u stilu Ramosa otklonio opasnost pred svojim golom.

Nova utakmica u Gradskom vrtu igra se već u četvrtak kad u sklopu Europa lige u goste stiže Basel koji je teško (5:1) stradao u generalci pred svoj europski nastup.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari