Kronologija utakmice: Hajduk – Osijek 1:1

U utakmici 6.kolo MAXtv Prve lige Osječani su osvojili bod na gostovanju kod Hajduka. Hajduk je poveo golom Caktaša u 17.min, a za Osijek je izjednačio Lešković u 88. minuti.

U utakmici 6.kolo MAXtv Prve lige Osječani su osvojili bod na gostovanju kod Hajduka. Hajduk je poveo golom Caktaša u 17.min, a za Osijek je izjednačio Lešković u 88. minuti. Osijek je tako i nakon šestog kola ostao neporažen!

 

KRONOLOGIJA UTAKMICE:

Hajduk – Osijek 1:1 (1:0)

Naravno da je takvim raspletom zadovoljan i vaš izvjestitelj, dragi moji SiB-ovci, pa ću vas sve skupa srdačno pozdraviti i lagano krenut – put Osijeka. Laku noć!

S obzirom na okolnosti, bez pet-šest igrača, pokazali smo kvalitetu, dosta smo trčali, imali više prigoda. Sretan sam, nismo izgubili šestu utakmicu zaredom – rekao je nakon utakmice trener Osijeka Stanko Mršić.

Gosti su pomalo i s(p)retno došli do velikog boda na uvijek vrućem splitskom gostovanju što će ih svakako zadovoljiti jer je Hajduk većim dijelom susreta imao više od igre, ali je pao u drugom dijelu što su Osječani uspjeli iskoristiti i golom Leškovića doći do remija.

Osijek ni u šestom kolu nije izgubio, a Stanko Mršić još ne zna za poraz u državnom prvenstvu otkako je prošle sezone stigao na klupu osječkog prvoligaša.

90. + 3 min kraj utakmice na Poljudu.

90. +2 min žuti karton za Glavaša.

90. + 2 min Osječani odolijevaju pojačanom domaćem pritisku u samom finišu susreta.

90. min igrat će se još tri minute sudačke nadoknade vremena.

90. min Hajduk sve karte, dakako, sada baca u napad.

88. min Matija Mišić je izveo korner s lijeve strane, bila je velika gužva u domaćem kaznenom prostoru, lopta je došla do Leškovića koji je bio spretan i pogodio mrežu nemoćnog Blaževića.

88. min GOL 1:1 – LEŠKOVIĆ

86. min bijelo-plavi su pred prvim porazom u borbi za bodove…

84. min zadnja izmjena i kod Osječana: M. Mišić umjesto Miličevića.

83. min iz daljine pokušava Ozobić, lopta prolazi pored gola.

82. min posljednji puta mijenja Krstičević: umjesto Vršajevića – Jonjić.

80. min izmjena u sastavu Osijeka: izašao je J. Mišić, a ušao Glavaš.

79. min Hajduk je u drugom poluvremenu pao u tempu, tako da su se i Osječani rastrčali u sredini i stvorili nekoliko lijepih situacija za izjednačenje koje nisu iskoristili.

77. min još jedna šansa za goste. Miličević je i ovaj puta dobro probio lijevu stranu i ubacio loptu u sredinu prema Kvržiću koji je iz dosta teške situacije pucao, ali bez prave prijetnje za Blaževića.

76. min opet je u središtu pozornosti – Pongračić. Sada je zaradio žuti karton zbog prigovora.

75. min treći puta prijeti Pongračić otkako je ušao u igru, međutim, nikako ne uspjeva napraviti nešto konkretnije. Ovaj puta njegov je udarac završio daleko od okvira vratiju.

73. min u kontri je Vuković snažno pucao, ali je pogodio Smoju.

73. min Osječani su pritisnuli i sve češće su pred kaznenim prostorom svoga protivnika.

71. min u šansi je Kvržić kojemu je Miličević fino spustio loptu na udarac. Kvržić je, međutim, promašio cijelu loptu i Blažević je mogao odahnuti.

68. min druga izmjena kod Hajduka: Milić umjesto Oremuša.

66. min sada je Pongračić u puno boljoj situaciji, ušao je nakon proigravanja Jugovića neometan s lijeve strane u šesnaesterac i onda se spetljao tako da je olako propala lijepa prigoda za bijelo-plave.

65. min pokušali su Osječani izigrati obranu domaćina preko Miličevića i Pongračića, a udarac ovog potonjeg je blokirao Maloča.

62. min velika šansa za Hajduk iz brze kontre. Oremuš je izbio sam ispred Vargića koji mu je padom u noge onemogućio mirnu završnicu.

60. min prilika iz prekida za goste iz Osijeka. Ubacio je Miličević, pred golom Blaževića najviši u skoku bio je Smoje, a lopta je završila zamalo pokraj desne vratnice.

58. min mijenja i Mršić. Povukao je s terena Zulima, a uveo mladog reprezentativca Pongračića.

57. min prva izmjena u domaćoj momčadi: izašao je ne baš zapaženi Tomaš, a ušao Ozobić.

56. min dobra prilika za Hajduk. Pucao je Caktaš, ne oklijevajući iz prve, ali je lopta otišla daleko iznad grede.

53. min Vuković je bio u prodoru s lijevog boka, a Osječani su taj napad zaustavili izbacivši loptu u korner nakon kojeg nije bilo nikakve prijetnje Vargiću.

50. min Torcida je zaradila zvižduke ostatka publike zbog ubacivanja baklji na tartan stazu.

46. min nema izmjena ni u domaćem, ni u gostujućem sastavu.

46. min lopta je krenula s centra u nastavku utakmice.

prije početka drugog dijela, spomenimo da su danas s Hajdukom igrali i kadeti i juniori bijelo-plavih. Kadeti su poraženi s uvjerljivih 4:0, dok su juniori pobijedili svoga domaćina rezultatom 2:1.

45. min kraj prvog poluvremena uz minimalno vodstvo agilnijeg i rastrčanijeg Hajduka. Gol je postigao Caktaš u 17. minuti susreta.

44. min pokušavaju i gosti učiniti nešto više, no previše je netočnih i nepravovremenih dodavanja u sredini terena.

42. min Oremuš s desne strane ulazi u kazneni prostor, potom se odlučuje na udarac i pogađa samo vanjski dio mreže.

40. min Osječani i kada dođu u situaciju za protunapad previše kompliciraju, pa nema preciznog završnog pasa prema igračima koji su najbliže vrataru Blaževiću…

37. min još jednom je Aleksić bio u dobroj situaciji za upotrebljiv centaršut, ali je ovaj puta poslao loptu skroz na suprotnu stranu igrališta.

35. min na drugoj strani pokušava Vuković udarcem s ruba šesnaesterca, međutim, nije bio precizan.

34. min Aleksić je ubacio lotpu s lijevog boka, a vratar Blažević pravovremenom intervencijom spriječio da ona dođe do Kvržića na drugoj vratnici.

33. min malo su oslabili Hajdukovi napada, tako da je Osijek sada u ravnopravnijem položaju što se tiče odnosa snaga na terenu.

30. min prvi žuti karton na utakmici. Opravdano ga je zaradio Kvržić nakon prekršaja s leđa nad Vukovićem.

29. min i peti korner za bijelo-plave, ovaj ptua s lijeve strane. Konačno je bilo i opasno po Blaževićeva vrata nakon udarca Leškovića glavom, lopta je prošla tik uz lijevu vratnicu.

28. min četvrti korner za Osijek, ali nema nikakvih prijetnjih iz tih ubačaja, redovito iz desnog kuta…

26. min gosti su još uvijek bez izravnog udarca prema vratima Blaževića.

24. min odlika igre Splićana je velika borbenost, što i publika često nagrađuje pljeskom.

22. min Osječani nikako da se oslobode pritiska. Gotovo stalno je lopta na njihovoj polovici.

19. min prvi puta ove sezone u HNL-u Osijek je u situaciju da mu je protivnik prvi zatresao mrežu… No, Hajduk je angažiranom i napadačkom igrom zaslužio pogodak.

17. min svoju terensku nadmoć domaćin je okrunio pogotkom. U velikoj gužvi u gostujućem šesnastercu prvo je Vargić sjajnim refleksom uspio zaustaviti udarac Andrijaševića, a na odbijenu loptu natrčao je Caktaš i sa nekih 11-12 metara naciljao nebranjeni desni kut nemoćnog osječkog vratara.

17. GOL 1:0 – CAKTAŠ

16. min Hajduk je stvorio još jednu prigodu. Opet je priprijetio Vuković gađajući lijevi donji kut, ali je Vargić bio na mjestu.

14. min pokušao je i Vršajević snažnim udarcem s desne strane, u vanjski dio mreže.

12. prva prilika na utakmici, s lijevog boka ubacio je Jozinović, na loptu je glavom krenuo Vuković, ali njegov udarac nije bio ni približno precizan.

11. min Osječani će sigurno svoje prilike prvenstveno tražiti iz kontranapada, iako Mršićeva formacije nije “ziheraška”. U špici je Miličević, odmah iza njega je Zulim, a iz drugog plana djeluju Jugović i Kvržić.

8. min ravnopravno otvaranje utakmice, Hajdukov napadački tandem, prvi puta ove sezone, čine Vuković i Tomaš, ali do sada su rijetko bili u kontaktu s loptom.

6. min sada je već oko 10.000 gledatelja na Poljudu po idealnom vremenu za igru. Oblačno je, uz lagani povjetarac, uz temperaturu od 26 Celzijevih stupnjeva.

3. min nakon dva ubačaja Miličevića iz kornera gosti nisu uspjeli stvoriti situaciju za udarac ka golu Blaževića. Sudac Mlakar je u oba slučaja označio prekršaj u korist domaćina u njegovom šesnaestercu.

2. min Torcida je i večeras vrlo brojna, tako da Hajduk od samog početka ima bučnu podršku. No, na početku su agilniji Osječani koji već izvode svoj drugi udarac iz kuta…

1. min utakmica je počela, a na dijelu tribina za gostujuće navijače smjestila se i skupina osječke Kohorte.

Na tribinama je trenutno oko 8.000 gledatelja.

Glavni sudac je Mlakar (Zagreb), a pomoćnici su Modrić i Ambrinac (također Zagreb).

Evo i početne jedanaestorice osječkog prvoligaša: Vargić – Ibriks, Smoje, Novaković, Aleksić – J. Mišić, Lešković, Kvržić, Jugović, Zulim – Miličević.

Hajduk će igrati u sastavu: Blažević – Vršajević, Milović, Maloča, Jozinović – Andrijašević, Radošević, Oremuš, Caktaš – Tomaš, Vuković.

U redovima Hajduka više nema kapetana i prvog strijelca Vukovića koji je otišao u talijansku Pescaru, dok je bivši napadač Osijeka Maglica ozlijeđen, pa stoga ne konkurira za momčad. Osječani su i ovaj puta nekompletni, budući da Mršić ne može računati na kartoniranog Vrgoča i ozlijeđenog Peroševića.

Nogometaši Osijeka do sada su bez izgubljene utakmice u HNL-u ove sezone, a večeras gostuju kod Hajduka koji ima bod više.

Pozdrav SiB-ovcima sa splitskog Poljuda!

Početak u 21h.

FOTO: Renato Pezzi
www.infozona.hr


Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari