KRONOLOGIJA: Hajduk – Osijek

Hajduk i Osijek na Poljudu igraju utakmicu pretposljednjeg kola prve HNL. Susret počinje u 18 sati, a prenosi ga Mario Mihić Miha.

Stranica se automatski osjvežava svakih 60 sekundi.

Hajduk – Osijek 1:0 (1:0)

Svim SiB-ovcima srdačan pozdrav iz Splita!

90′ + 2 kraj utakmice u kojoj je Hajduk osvojo bodove, a Osječani upisali još jedan poraz. Bijelo-plavima ostaje još utakmica protiv Cibalije u Gradskom vrtu u kojoj bi morali popraviti dojam, ali i pobjedom zaključiti sezonu u HNL-u…

89′ malo je nedostajlo da Osijek izjednači na 1:1. Pongračić je u pravoj prigodi, ipak nema Kalinićeve kapitulacije!

87′ posljednji puta mijenja Žitnjak: Jakovljević umjesto J. Mišića.

85′ ulazimo u samu završnicu susreta, možda se ukaže još poneka prilika za goste iz Osijeka…

80′ evo šanse i za goste… Smoje je pucao glavom, ali nema izjednačenja.

79′ pljeskak s tribina dobio je Blatnjak napuštajući teren. Očito navijači Hajduka cijene ono što je bivši igrač Hajduka pružao u bijelom dresu. Zamijenio ga je Pongračić.

77′ Osijek ni u ovoj utakmici nije ponudio više u odnosu na ono što smo gledali u prethodnim ogledima našeg prvoligaša… skromno.

74′ i posljednja zamjena u sastavu Hajduka: strijelca Maglicu zamijenio je Džoni.

69′ javna opomena Jozinoviću zbog nesportskog ponašanja.

65′ mijenja i Žitnjak, ozlijeđenog Aleksića koji je imao puno problema s Kouassijem zamijenit će M. Mišić.

60′ druga izmjena kod Hajduka: mladi Kovačić umjesto veznjaka Sušića.

58′ i Osječani pokušavaju nešto više u odnosu na skromno prvo poluvrijeme, ali osim Glavaševe prigode nisu došli u ozbiljniju situaciju za izjednačenje.

54′ Maglica kruži kaznenim prostorom, potom se odlučuje na udarac, ali Osječani iznova blokiraju…

53′ Oremuš puca, lopta završava u bloku osječke obrane.

49′ na drugoj strani moglo je biti 2:0. Kouassi još jednom prolazi po desnom boku, ulazi u šesnaesterac, lopta ide do Maglice koji ipak ne prolazi put do mreže.

47′ prva prava prilika za Osječane. Obrana Hajduka htjela je “uloviti” Glavaša u zaleđu, ali pomoćni sudac Perica nije podigao zastavicu. Glavaš je zdesna krenuo prema Kaliniću, ali je njegov udarac vratar Splićana obranio.

46′ počelo je drugo poluvrijeme. Jedna izmjena kod domaćih: Milović je ušao umjesto Milića.

45′ +2 kraj prvog dijela u kojem Hajduk zasluženo vodi golom Maglice iz 14. minute. Imala je Tudorova momčad još nekoliko šansi, dok je Osijek bezopasan.

45′ Blatnjak je izveo korner, na loptu je krenuo Leko, ali je ostao prekratak.

45′ poluvrijeme bez ijednog ozbiljnijeg osječkog pokušaja…

42′ Torcida od početka ne prestaje bodriti “bijele”, a na prostoru za gostujuće navijače izbrojali smo osam kohortaša:)

36′ opet Kouassi prolazi desnom stranom, prebrz je za Aleksića, međutim, njegov je udarac sa desetak metara Mikulić uspio zaustaviti.

32′ nije to utakmica visokog ritma, Hajduk ima nadmoć i veći posjed lopte, a još čekamo da nam i bijelo-plavi ponude nešto više na Poljudu…

28′ prvi žuti karton, zaradio ga je bivši hajdukovac Blatnjak i to zbog prigovora vinkovačkom sucu Grizelju.

25′ Kouassi je opet pred Mikulićem, izostao je udarac ili kvalitenije proigravanje nekoga od suigrača koji su čekali povratnu loptu…

23′ još jedna odlična prilika za domaćina. Vuković je ubacio, Oremuš iz blizine pucao glavom, ali je pogodio samo vanjski dio mreže tako da je ostalo 1:0.

21′ igra se, uglavnom, na polovici gostujuće momčadi, Hajduk je odlučan osvojiti bodove. Osijek je za sada nedorečen i bezopasan.

18′ Kouassi prolazi desnom stranom, mogao je i pucati, ali je želio asistirati… na kraju samo korner za domaćina.

14′ Opet su Osječani bilo dekoncentrirani i neoprezni u svom kaznenom prostoru. Caktaš je ubacio loptu s lijeve strane, nitko nije obratio pozornost na Maglicu, a bivši je centarfor Osijeka bez ikakvih problema iz blizine matirao Mikulića.

14′ 1:0 – MAGLICA

12′ Splićani su počeli malo više pritiskati, ono što Torcida očekuje tijekom cijele utakmice. Pucao je Sušić iz daljine, nije bio precizan.

10′ prva velika prigoda za Hajduk. Korner je izveo Vuković, u šesnaestercu gostiju ostao je neometan Caktaš koji je s 13 metra loše zahvatio loptu, tako da nije bilo prijetnje za Mikulića.

8′ Maloče nema u redovima domaćina, dok je kod bijelo-plavih “roviti” Lešković ostao među pričuvama. Žitnjak je juniore ostavio na raspolaganju Kuleševiću jer se dečki bore za naslov prvaka Hrvatske…

4′ dosta miran početak, pred oko 3.000 gledatelja. Hajduk je bodovno zaostao u prvenstvu, ali želi pobjedu na oproštaju od svojih navijača. Osječani vjeruju da mogu do boda koji bi im i matematički značio siguran opstanak.

Trener Hajduka Igor Tudor na travnjak je poslao ovu postavu: Kalinić, Oremuš, Jonjić, Milić, Jozinović, Lima, Caktaš, Sušić, Kouassi, Vuković i Maglica.

Žitnjak se odlučio za sljedeću jedanaestoricu: Mikulić, Glavaš, Smoje, Leko, Aleksić, Kurtović, Pušić, J. Mišić, Kvržić, Blatnjak i Perošević.

Osječani su na posljednjem gostovanju ove sezone, pod vodstvom sportskog direktora Miroslava Žitnjaka koji vodi momčad nakon otkaza Stanku Mršiću.

Pozdrav svima sa splitskoga Poljuda!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari