Bijelo-plavi primili ”petardu” na Maksimiru

Nogometaši Osijeka gostovali su danas u Zagrebu i doživjeli uvjerljiv poraz od 5-0. Mrežu Osječana tresli su Čop, Taravel, Soudani (2), Fernandes. Pogledajte kronologiju utakmice te foto galeriju.

Dinamo – Osijek 5:0 (1:0)

90′ + 3 kraj osječkog potopa u Maksimiru. Opet se iz Zagreba vraćamo ne samo praznih ruku, nego i razočarani načinom na koji je Osijek primio “petardu”, pa makar to bilo i protiv puno boljeg protivnika kakav je zasigurno Dinamo… Još jedan pozdrav iz Zagreba!

90′ igra se sudačka nadoknada vremena, a sigurno je da gosti – jedva čekaju posljednji sučev zvižduk u ovom, za njih sumornom, zagrebačkom predvečerju.

88′ bit će ovo dosad najuvjerljiviji poraz bijelo-plavih u ovoj sezoni, a stručnom stožeru ostaju velike brige uoči nastavka sezone jer je činjenica da Osijek izgleda slabo i da prima previše pogodaka…

85′ potpuni potop Osječana u drugom dijelu u kojem su izgledali i djelovali potpuno bezglavo i razbijeno.

83′ stopostotnu prigodu imao je Čop koji nije uspio postići svoj drugi gol. Iako je izbio sam ispred Mikulića, osječki je vratar uspio iz tog dvoboja izaći kao pobjednik i nogom spriječiti još jednu kapitulaciju.

79′ mogao je domaćin postići i šesti pogodak, ali Fernandes, a potom i Soudani nisu uspjeli glavom ubaciti loptu u mrežu.

73′ zadnji puta danas mijenja i Rukavina: izašao je Dugandžić, a na terenu je J. Barišić.

70′ Soudani je povukao loptu s desnog boka prema sredini, a onda se odlučio na udarac sa 17 metara – i pogodio donji lijevi kut za više nego uvjerljivih 5:0.

70′ 5:0 – SOUDANI

68′ posljednja izmjena u domaćem sastavu: igru je napustio Antolić, a ušao je Goncalo.

62′ Soudani je bio asistent, A Fernandes je svoj prvi kontakt s loptom pretvorio u pogodak. Iz blizine je, ispred zakašnjelog Matasa, loptu glavom poslao u mrežu.

62′ 4:0 – FERNANDES

61′ odmah i druga izmjena kod Dinama: Andrijašević umjesto Brozovića.

60′ mijenja i Mamić – igru je napustio Pjaca, a ušao Fernandes nakon duže stanke uvjetovane lomom noge.

57′ druga izmjena kod Osijeka: Baraban umjesto Mešanovića.

55′ dobru prigodu ne koristi Dugandžić čiji je udarac Eduardo dobrom reakcijom uspio obraniti – nogom.

53′ ovaj puta je ubacio Brozović, a Soudani je bio brži i odlučniji od Pavića te je glavom iz blizine pogodio lijevi kut.

53′ 3:0 – SOUDANI

51′ Antolić je ubacio iz kuta, Taravel u skoku nadvisio Škorića i loptu poslao u sam desni gornji kut nemoćnog Mikulića za 2:0.

51′ 2:0 – TARAVEL

46′ počelo je drugo poluvrijeme uz jednu izmjenu u osječkim redovima: Glavaš umjesto Vitaića.

45′ sudac Zebec šalje igrače u svlačionicu na 15 minuta odmora.

44′ posljednje minute prvog dijela u kojem je domaći čuvar mreže Eduardo imao samo jednu intervenciju, a ni Mikulić na drugoj strani nije baš bio na nekim većim iskušenjima…

39′ centimetri su spašavali bijelo-plave… Čop je centrirao s desne strane, Soudani je dobro zahvatio loptu i s nekih desetak metara naciljao gredu!

36′ prilično mirno poluvrijeme u Maksimiru, bez pravih prigoda, izuzev Čopove realizacije u 10. minuti.

31′ pokušaj Šimunovića s 20-ak metara, lopta odlazi malo iznad grede.

30′ pola sata igre u kojoj osim pogotka Čopa nismo vidjeli ništa posebno.

24′ nema nekog žešćeg naleta “Modrih” koji imaju rezultatsku prednost i izraženi posjed lopte, međutim, nije to goropadno i naročito opasno.

19′ dobar udarac Dugandžića iz daljine, ali ne i pretjerano neugodan za vratara Eduarda.

15′ opet je Dinamo prelako došao do vodstva, a gosti su brzo morali na centar.

10′ Soudani je prošao desnom stranom, ubacio loptu u sredinu, Novaković je loše reagirao što je iskoristio Čop i sa desetak metara mirno pogodio donji desni kut.

10′ 1:0 – ČOP

9′ udarac Vukojevića, Mikulić je na mjestu.

6′ očekivani početni pritisak domaćina, Osječani će svoje šanse tražiti iz protunapada.

3′ Soudani je pucao s ruba kaznenog prostora, daleko od okvira vratiju.

1′ utakmica je upravo započela pred najviše 1.000 gledatelja u sablasnom praznom Maksimiru, ali ipak uz bučno navijanje BBB-a.

Glavni sudac je Zebec (Varaždin), a pomoćnici su mu Premužaj (Varaždin) i Fergeš (Nedelišće).

Zoran Mamić dosta je mijenjao u odnosu na bolan poraz kojega je Dinamo u četvrtak doživio protiv Salzburga u Europskoj ligi. Danas će od prve minute zaigrati: Eduardo, Pinto, Šimunović, Taravel, Ibanez, Vukojević, Antolić, Brozović, Soudani, Pjaca i Čop.

Osječani su, dakako, autsajderi u ogledu s prvakom, ali će ipak pokušati ostati neporaženi bez obzira što se to uoči utakmice čini jako teškom zadaćom. Trener Rukavina ovaj puta se odlučio za sljedeću jedanaestoricu: Mikulić, Matas, Jonjić, Novaković, Pavić, Vitaić, Šorša, Jamak, Škorić, Mešanović i Dugandžić.

Pozdrav iz dosta hladnog Maksimira! Posvuda  oko stadiona raspoređene su jake policijske snage, nakon posljednjih sukoba dvije navijačke frakcije BBB-a u kojima je bilo i teže ozlijeđenih, odnosno ranjenih iz vatrenog oružja. BBB su, nakon dužeg vremena, najavili organizirani dolazak u većem broju na sjevernu tribinu…

Tekst: Mario Mihić / Foto: Marko Banić (SiB.hr)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari