Mršavi remi za start: Osijek-Rijeka 1:1

Bez pritiska i pompoznih najava ušli su u utakmicu nogometaši iz Osijeka. Baš zbog toga, svi oni koji su došli ovu ugodnu ljetnu večer na stadion očekivali su opuštenu igru i na kraju dobar rezultat.

No, prvo poluvrijeme odvijalo se u potpuno suprotnome smjeru. Puno pogrešnih dodavanja, bez pravoga pritiska na obranu Rijeke i na kraju gotovo bez  prilika. Malo je bilo raspoloženih igrača pa je sve to podsjećalo na igru sa kraja nedavno završenoga prvenstva kada je Osijek zauzeo tek osmu poziciju. Tek svijetli trenuci, kao  udarac Babića kojega je spriječio Švrljuga, nudili su sliku Osijeka kakav navijači u Gradskome vrtu žele gledati.

I kada se činilo da će se na poluvrijeme bez golova, po desnoj strani obrane Osijeka prošao je Čulina i asistirao Dediću kojem nije bilo teško pogoditi prazan gol Karduma.

Ljut na svoje igrače mogao je biti Vlado Bilić, ali i predsjednik Špehar koji je vidno uzenimren u poluvremenu napustio VIP ložu stadiona.

Očito je u svlačionici bili burno jer je već na početku nastavka Osijek krenio žustrije što se isplatilo  u 47. minuti. Tomislav Šorša, koji je još jednom bio vrlo dobar,  ubacio je pred gol Rijeke, gdje Ljubojević glavom pogađa za 1:1.

Domaći navijači, predvođeni Kohortom, tražili su nove nalete i napade na gol gostiju, ali se na prava uzbuđenja čekalo sve do 83. minute kada udarac Šorše maestralno brani Lisjak. Imali su do kraja Osječani još dvije odlične prilike. Prvo je ubacio Špehar, a Babić ne uspijeva ugurati loptu u gol, da bi u posljednjim trenucima Ljubojević za malo bio neprecizan glavom.

Nerazumljive odluke Bilića

Negodovala je žestoko istočna tribina Gradskoga vrta kod svake izmjene u redovima Osijeka. Prvo je na opće iznenađenje Bilić zamjenio Vidakovića koji je do tada bio vrlo dobar, da bi potom iz igre izašli i Lukačević te Miličević. Unatoč negodovanjima, u igri je ostao Špehar koji je nažalost bio gotovo neprimjetan na terenu.

[important title=NK Osijek]
Kardum (6)
Smoje (7), Gavrić (6), Lukačević (7), Šorša (7)
Jugović (7), Vidaković (7), Babić (7) Špehar (5.5)
Miličević (6), Ljubojević (6.5)
još su igrali Kvržić (6.5), Prijić (-), Aleksić (-) .[/important]



VIDEO (T-Portal):

[important title=Publika]Okupilo se u Gradskome vrtu nešto više od 2500 gledatelja, a najglasnija je i ovoga puta bila Kohorta na jugoistočnoj tribini. Svoj obol zvučnoj kulisi dala je i Armada koja je i ovoga puta stigla sa 20-ak minuta zakašnjenja.[/important]

Tablica nakon nekompletnog prvog kola

Tekst: T.M./SiB.hr
Foto: M.Banić/SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari