Osijek izborio tešku pobjedu protiv Lončarevićevog Intera

Osijek – Inter 1:0 (Prijić 72′)

Mnogi će se sjetiti teških i rovovski izborenih pobjeda kada je Osijek igrao pod palicom Ilije Lončarevića, a upravo je tako  danas Osijek došao do pobjede.

Težak je to bio susret za momčad Vlade Bilića, a od samoga početka moglo se vidjeti da će domaćini imati velikih problema sa ove sezone odličnim Interom. Posljednje dvije utakmice očito su ostavile traga na igračima pa su u susret ušli nedovoljno agresivno što je Inter i osjetio pa se uglavnom igralo pred golom Karduma.

Unatoč tome prve tri prigode propustili su  napadači Osijeka. Redom su promašivali Miličević, Vidaković i Šorša. Na drugoj strani zaprijetio je Šarić. Možda i najbolju priliku za Osijek, propustio je Branko Vrgoč koji je ove sezone amajlija Vlade Bilića. Pucao je nakon kornera Babića, ali njegov udarac za malo odlazi pored vratnice.

Blizu vodstva bio je i Inter. Jančetić je šutirao iz okreta, Kardum je već bio savladan, ali je netko od igrača Osijeka spasio svoj gol izbijanjem sa same crte gola.

U 44. minuti Inter je ostao sa igračem manje nakon što je izravni crveni karton zbog udaranja dobio Stjepan Babić. Žučno se bunio Babić, pa čak i porječkao sa fotoreporterima, ali mu to nije pomoglo.

Nastavak susreta donio je određene promjene pa tako Smoju mijenja Ibriks, a Šoršu Prijić što se pokazalo ključnim do kraja susreta.

No, da neće sve ići glatko pobrinu se Ivan Miličević koji je isključen sredinom drugoga dijela pa su tako brojčane snage na terenu bile izjednačene. Nakon njegovog isključenja Osijek kao da se malo oslobodio.

Isplatilo im se to kada je Lukačević ubacio, a dugo osporavani i zanemarivani Igor Prijić zabio glavom. Proslavio je Prijić taj zgoditak poprilično emotivno zajedno sa istočnom tribinom.

Do kraja susreta Inter je pokušao izjednačiti, ali je Filip Šćrbec bio neprecizan.

U slijedećem kolu Osijek ponovo igra kod kuće, a u goste im dolazi Lučko. Prigoda je to dodatno podebljanje do sada prikupljenih 17 bodova što ih trenutno svrstava na četvrto mjesto HNL.

Tekst: T.M./SiB.hr
Foto: Z.Špringer/SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari