Očajnu igru Osijeka Kohorta nagradila sa 40 kuna

U ovoj priči samo je naslov smiješan, dok je sve ostalo za plakanje. Protiv posljednjeg Varaždina, Osijek je tek u posljednoj minuti došao do jednoga boda.

U ovoj priči samo je naslov smiješan, dok je sve ostalo za plakanje. Protiv posljednjeg Varaždina, Osijek je tek u posljednoj minuti došao do jednoga boda.

Cijelu utakmicu mučili su se domaći igrači. Bez pravih prigoda, želje i borbenosti po tmurnome vremenu igrali su igrači Vlade Bilića. Već u 5. minuti hladan tuš za malobrojnu publiku na Gradskome vrtu. Golubar je opalio slično kao prije nekoliko tjedan igrač Lučkog i zatresao mrežu nemoćnoga Karduma.

Nakon toga zaigrali su domaći tek nešto bolje, ali jalova premoć nije urodila plodom. Tek poluprilike igrača Osijeka do kraja poluvremena nisu značajnije ugrozile vratara Drevena.

Niti u drugome poluvremenu nisu puno angažiranije zaigrali domaćini. Ipak u 66. minuti Ljubojević je pogodio za izjednačenje. Marko Babić je ubacio u peterac, a Ljubojević je zabio glavom. I kada se očekivalo da će slično kao protiv Lučkog Osijek sve karte baciti u napad, ponovo je zaprijetio Varteks. Iskusni Vugrinec fantastično je probio po desnoj strani i uposlio slobodnog Antoleka koji lakoćom pogađa praznu mrežu.

Već tada, nade domaće publike su se ugasile, a čuli su se i žvižduci i povici sa tribina. Situacija na terenu nije se značajnije mijenjala, a domaći kao da su se pomirili sa porazom. Tada na scenu stupa sudac koji jedan pad Babića u 16 metara karakterizira kao najstrožu kaznu. Babić je bio i izvođač, a njegov udarac završava u mreži za rekli bismo, s obzirom na prikazano, nezasluženih 2:2.

Na kraju utakmice, igrači pognutih glava odlaze u svlačionicu, ali Kohorta uspjeva Marku Babiću uručiti kovertu sa 40 kuna u sitnišima kao simboličnu naknadu za igru prikazanu na terenu. Rekli bismo kako je taj čin bio itekako simboličan s obzirom na protivnika koji već nekoliko mjeseci nije primio niti kune, a danas je ostavio i zadnji atom snage na terenu za razliku od igrača Osijeka…

Slijedeću utakmicu Osijek igra već u utorak kada u Kupu u Gradski vrt dolazi radnik iz Sesveta. S obzirom da je sezona u prvenstvu za Osijek već gotovo završena, jedini je to put da se igrači iskupe svojim najvjernijim navijačima.

Tekst: T. Maltašić/SiB.hr
Foto: M. Banić/SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari