Ljubojević: Shvaćam publiku, njih se ipak ne može prevariti

Drugi uzastopni remi u Gradskom vrtu i to istim rezultatom (2:2), naravno, nije zadovoljio nogometaše Osijeka. Bod je iščupan u sudačkoj nadoknadi, a nakon susreta u redovima bijelo-plavih svi su bili svjesni blijede partije koju su prikazali pred svojim navijačima.

Stoga ih je više od izgubljena dva boda “pekla” igra za koju su od gledatelja bili “nagrađeni” zvižducima. Goran Ljubojević bio je strijelac pogotka za prvo izjednačenje.

Prije utakmice smo se dogovorili da ćemo napasti sa svih strana. Međutim, njihov gol je pao vrlo rano, u 5. minuti i to nas je jako presjeklo. Oni su se digli, a mi nikako nismo mogli naći svoju igru, što ne uspijevamo već skoro cijelu sezonu. Promijenili smo formaciju, nismo se tu mogli snaći. Igrali smo duge lopte, a tako ne ide kod kuće. Nismo stvarali dovoljno širinu terena, falilo nas je na bokovima, a u sredini je bila velika gužva, bilo je strašno teško proći. Kad mi krenemo s pas igrom to nije imalo smisla, gubili smo loptu već u trećoj predaji, to jednostavno nije nogomet kakav bi jedan prvoligaš trebao prikazivati.

Ljubojeviću je razumljivo da je publika izgubila strpljenje.

Ne možeš lagati publiku. Vidi se kad prodamo loptu olako, i da nije bilo puno smisla u našoj igri. Pogotovo kod 1:1 taktički smo odigrali katastrofalno.

Još kritičniji bio je kapetan Ivo Smoje:

– Ovo čak nije ni skromno, nego poražavajuće. Isključivi krivci smo ipak mi. Imali smo protivnika koji godinu dana ne prima plaću. Dobro su i otvorili utakmicu, imali i malo sreće, zabili gol s 30-ak metar, kao i Lučko, i onda se oni ohrabre, a nas uhvati panika. Mi smo na terenu dali svoj maksimum, a tužno je da je ovo bio naš maksimum.

Smoje je nastavio rečenicama samokritike.

Definitivno nešto ne štima. Ništa se u životu slučajno ne događa. Nismo slučajno izgubili u Karlovcu, ni bodove od Lučkog i Varaždina. Nije mi drago čuti kad nam s tribina svašta viču. No to je nogomet, to je sport, mi se moramo okrenuti novim utakmicama, jer očajavati se ne isplati. Moramo se odužtii navijačima.

Kapetan gostiju Davor Vugrinec nesebično je asistirao Antoleku za vodstvo 2:1, a kaže kako je njegova momčad pokazala da ima vrijednost za ostanak u ligi.

Hrvatski je nogomet specifičan. Svi se ponašaju kao da je Varaždin već ispao, ali evo, pokazali smo i protiv Osijeka da možemo, imamo želju ostati u Prvoj ligi. Trebali smo iskoristiti današnji Osijek, koji nije bio na nivou i prije utakmicu privesti kraju, a ne na kraju iz jedanaesterca izgubiti dva boda. Varaždin i Osijek daju najviše igrača u HNL-u, to publika vidi i osjeti. Mislim da je ironičan smijeh kod penala bio upravo najbolja potvrda naše igre.

Marko Babić u sudačkoj je nadoknadi izborio kazneni udarac te ga potom i realizirao.

Opet nam se dogodio sličan rasplet kao i protiv Lučkog, primili smo rano eurogol. Na žalost nemamo rješenje za igru kada su svi igrači iza lopte. Kad trebamo stvarati svoju igru, biti gazde na terenu, stvoriti inicijativu, tu nam se stvaraju problemi, zakazujemo iz tjedna u tjedan i to moramo što prije mijenjati. U posljednje vrijeme utakmice koje prikazujemo kući nisu na razini ugleda. Šteta je zbog dva izgubljena boda, ali kad se pogleda sve što nas okružuje, dosta dobro još i funkcionira – zaključuje Babić.

G. Roguljić (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari