Bijelo-plavi nemaju pravo na kiks u Gradskom vrtu

Uoči ove sezone u Gradskom vrtu nisu na sva zvona udarali svoje ambicije. Iako je momčad popunjena iskustvom i kvalitetom, čelnici kluba nisu željeli posebno naglašavati europske ambicije. Razlog?

Uoči ove sezone u Gradskom vrtu nisu na sva zvona udarali svoje ambicije. Iako je momčad popunjena iskustvom i kvalitetom, čelnici kluba nisu željeli posebno naglašavati europske ambicije. Razlog? Više nego jasan, u prethodnim sezonama takve su najave donosile uglavnom velike probleme. Možda je i zato kriza u koju je Osijek upao prije utakmice s Lokomotivom ipak nešto lakše prebrođena negoli slični događaji prije. Bijelo-plavi su ostali na nogama, iako su ih ozbiljno uzdrmala dva domaća remija protiv Lučkog i Varaždina, momčadi koje su tada bile smještene na samom dnu tablice. No i u tim je utakmicama, bez obzira na rezultatski podbačaj, Osijek pokazao kvalitetu koja mu je nedostajala prijašnjih sezona – oba se puta znao vraćati iz rezultatskog zaostatka. Upravo zato ti podbačaji još više bole jer se definitivno nisu morali dogoditi. Srećom, nisu Osječanima uzeli mogućnost borbe za ulazak u Europu, već su je samo učinili neizvjesnijom. S ta četiri boda Osijek bi danas bio zacementiran pri vrhu tablice, a ovako će u završnici jesenskog dijela sezone morati gadno grebati želi li se zadržati u gornjem domu.

Najvažnije je da smo prekinuli niz utakmica bez pobjede. Vjerujem da ćemo protiv Šibenika napokon zaigrati na potrebnoj razini i osvojiti sva tri boda i pred domaćom publikom – kaže Vlado Bilić, trener osječkog prvoligaša.

Do kraja jeseni Osječane očekuje još šest utakmica, po tri kod kuće i u gostima, a unutar tih susreta su i dva ogleda četvrtfinala hrvatskog Kupa protiv Rijeke. Raspored i nije prezahtjevan jer kod kuće će Osijek igrati protiv Šibenika i Istre 1961, a u goste će Zadru i Rijeci. Sve su to susreti u kojima se može doći do plijena.

Uopće me ne zabrinjavaju ove utakmice u gostima, već dva domaćinstva. Opet nam dolaze suparnici koji će nam se zatvoriti i bit će muke. U tim je utakmicama jako važno da prvi postignemo pogodak. To nas rastereti i oslobodi pritiska – smatra Goran Ljubojević, centarfor osječkog prvoligaša.

Zna čovjek što govori. Kad god je prvi primio pogodak, Osijek u Gradskom vrtu nije uspio pobijediti. Doduše, i izgubio je samo jednom (Dinamo), ali je prosuo šest vrijednih bodova u remijima protiv Rijeke, Lučkog i Varaždina. Dakle, formula bi trebala glasiti – važno je povesti, a to se nije događalo zbog toga što je Osijek u svim tim susretima prvo poluvrijeme odigrao – slabo.

Ipak, ako povučemo paralele s prošlom sezonom, utvrdit ćemo da je Osijek u ovo vrijeme bio na tablici dva mjesta slabiji te da je osvojio čak pet bodova manje. Dakle, ova jesen uopće nije tako loša, a može ju se učiniti još boljom. Zato je u nedjelju bitno pobijediti Šibenik…

Tekst: Dalibor KELER (Glas Slavonije)
FOTO: tportal.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari