Kerić: NK Osijek je rasadnik talenata i šeici to znaju

Razgovarali smo s poznatim nogometnim menadžerom Mirsadom Kerićem koji nam je otkrio svoj stav prema događajima u NK Osijeku, kao i planovima vezanim uz njegov voljeni klub.




U razgovoru za dnevno.hr spomenuli ste mogućnost povratka u NK Osijek. Možete li nam reći kada bi se to moglo dogoditi?

Povratak ne mogu odrediti fiksno, ali u budućnosti imam planove povratka u voljeni klub.To će se dogoditi kada budem osjetio da je situacija zrela za to , no u dogledno vrijeme dok sam pun energije i ambicija za menadžerski rad i dinamičan nacin djelovanja u nogometnoj industriji nemam plan sjesti u bilo kakvu fotelju u NK Osijek, jer iskreno u svojoj karijeri za tim nikada nisam žudio.

Napominjem kako sam u svakom trenutku spreman pomoći svojim znanjem, iskustvom i kontaktima ukoliko me netko iz NK Osijeka bude kontaktirao. Više puta sam naglašavao da sam vojnik NK Osijeka i uvijek tu kada treba pomoći – to stoji 100% u mojoj agendi.


Kako komentirate trenutnu situaciju u NK Osijeku i općenito HR nogometu?

Što se tiče NK Osijeka situacija nije sjajna međutim nije ni katastrofalna kako na rezultatskom planu (pri vrhu smo HR tablice) tako ni u financijskom segmentu. Najveći problem glede financija su dugovanja koja se vuku od prije desetak godina. Prošla garnitura sa Špeharom i Matkovićem napravila je puno pozitivnih stvari u klubu , a posebno moram naglasiti da je iz mog kuta gledanja Vlado Bilić kao trener stabilizirao momcad i polučio jako kvalitetan rezultat od kada je preuzeo kormilo prve ekipe.

Ne treba zaboraviti i uspjehe omladinskog pogona -posebno ekipu i generaciju Ivice Kuleševića koji je osvojio hrvatski kup i bio u vrhu hrvatske kvalitetne lige.

Kao član SEM-a (The Sport Entertainment and Media group), vodeće britanske agencije za posredništvo pri transferima igrača sudjelovali ste i u dovođenju šeika u Manchester City, odnosno Blackburn. Jesu li oni zainteresirani samo za jake i poznate klubove iz premier lige ili imaju planove i u malim ligama koje vrve talentima?

Šeici su bolje informirani nego sto mi mislimo, jer pomno prate i osluškuju puls u cijelom svijetu. Naravno da ih radi promidžbe najviše zanimaju velika imena , ali isto tako znaju da im mali klubovi iz malih zemalja mogu sjajno poslužiti u postizanju profita ili u strateškim pitanjima radi unapređenja njihovog nogometa ili buisnessa.

Gdje vidite NK Osijek za 5 godina? Smatrate li da Osijek ima potencijal za borbu u Europi?

Osijek vidim u svakom slucaju u top 3-4 kluba u HNL-u, jer tamo pripada sa svojim potencijalom, školom nogometa, veličinom grada i nadasve bogatom tradicijom. Sada je samo pitanje kako će se i s kojim konceptom prebroditi teška nadolazeća vremena u hrvatskom sportu.

Osijeku uvijek mora biti mjesto u borbi za Europsku ligu ili prvaka Hrvatske – tako se mora voditi politika kluba i selekcija igrača i struke. Siguran sam da neki Slaven Belupo, Cibalia ili Split ne mogu nikada biti ispred NK Osijeka ukoliko vodstvo kluba vuče pravilne poteze.

SiB.hr

 

   

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari