Dok se ne očisti Gradski vrt, Osječani treniraju u Akademiji Krpan&Babić

Odgađale su se prijateljske utakmice, a i redoviti rad se uglavnom improvizirao prema mogućnostima. Eh, “majčica Turska“, pa sad neka netko kaže kako se tamo ne isplati ići. Momčadi koje su u Antalyi i njezinoj okolici takvih problema nemaju.

Zameo ih snijeg

 – Većina nas je u istom košu. Samo su Dinamo i Hajduk izbjegli ove nevolje s vremenom. Zametena je cijela Hrvatska, pa se svi snalazimo kako znamo i možemo. Sigurno da to nije bilo u planu priprema, ali snaći ćemo se. Piši “zameo ih snijeg” – šali se Bilić.

Majka priroda. S njom nema pregovora. Kada odluči pokazati svoju moć, obično stradamo. Velike količine snijega onemogućile su i odigravanje planirane međusobne utakmice.

Fizički se jednostavno nije moglo očistiti sav taj snijeg s terena. Probali smo, ali smo igrali nešto malo i zaključili da jednostavno nema smisla. Ma, samo da prestane padati, onda ćemo očistiti teren i moći ćemo trenirati, kaže Bilić.

Prestanak padalina valjda će se dogoditi danas ili najkasnije sutra, pa će početi lagana normalizacija stanja. Dotad će Bilić i njegov stručni stožer improvizirati, a u tome će im pomoći i hvalevrijedan prijedlog prvotimca Marka Babića koji zajedno s Petrom Krpanom vodi nogometnu akademiju.

Babić je ponudio da treniramo kod njega dok se vrijeme malo ne normalizira. Oni imaju dio terena pod balonom, pa ćemo moći nešto ozbiljnije raditi. Ostatak vremena ćemo provesti u dvorani ili istrčavanju dionica – kaže šef struke osječkog prvoligaša.

Odgoda početka?

Po toj studeni nije lako ni trčati, pa i u tome treba biti oprezan. Inače, meteorolozi najavljuju da će “minusi” potrajati sve do sredine veljače, a to je već vrlo blizu i početku drugog dijela sezone. Osijek bi, primjerice, svoj prvi proljetni susret trebao odigrati 17. veljače u Kranječvićevoj protiv Zagreba. Ako ovakvi vremenski uvjeti potraju, nije isključeno da se odgodi početak drugog dijela sezone. Zasad u Udruzi prvoligaša o tome i ne razmišljaju, što je logično jer ima još dovoljno vremena da se temperature i vrijeme normaliziraju.

To sad više nije ništa novo jer se već ponavlja da sredinom i krajem veljače Hrvatska bude zatrpana snijegom. Igrati u takvim uvjetima nema smisla jer će ionako oskudno popunjene tribine biti još praznije, a igrači u takvim uvjetima teško da mogu pokazati što znaju. Jednostavno, ostanu li uvjeti ovakvi, definitivno bi bilo korisno razmisliti o odgodi početka. Jedno kolo nije problem nadoknaditi. Proljetni kalendar ionako je oskudan pa jedna utakmica tijekom tjedna neće nikoga ubiti…

[span class=doc]Suvlasnik nekoliko klubova u Brazilu nudi suradnju NK Osijeku[/span]

[blockquote]Josip Brezni:

Prerano je razmišljati o odgodi prvenstva

Prvenstvo MAX TV Prve lige trebalo bi se nastaviti 17. i 18. veljače, znači za dva tjedna. No, povjerenik Prve HNL Josip Brezni tvrdi kako se još ne razmišlja o odgodi.

– Prerano je početi raditi na promjeni rasporeda. Još su dva tjedna do nastavka sezone, a sve prognoze kažu kako ovako surova zima neće trajati duže od deset dana. Naravno, pratit ćemo vremenske (ne)prilike, ali zasad ostaje da se prvenstvo nastavlja 17. i 18. veljače – kazao je Brezni.[/blockquote]

Dalibor KELER (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari