Bez novog čelništva nema ni euro licence

Veljača se ubrzano kotrlja prema svojoj polovini, a iz Gradskog vrta ne samo da nema "bijelog dima” već nema ni nikakvih relevantnih informacija o budućnosti osječkog prvoligaša.

U podsvijesti nam je ostala rečenica Ante Vučemilovića-Šimunovića: “Do kraja veljače proces stabilizacije mora biti dovršen”. To je, naime, rok za ishođenje euro licence. Ako je Osijek ne dobije, proljeće će biti tek puko odrađivanje posla. Uzaludan će biti plasman u polufinale Kupa, a isti takav bit će i mogući plasman u finale i osiguravanje ulaska u Europu. Sve će otići dovraga.

Mnogi su još uvijek spremni misliti na način “iskemijat će se nešto po tom pitanju”, ali to je nemoguće. Reći ćemo samo da Osijek, recimo, nije dobio euro licencu ni za ovu sezonu. Problem su, jasno, financije, koje su u totalnom kaosu. Zato proces dotjerivanja i ne ide glatko, a klub je već tri mjeseca bez rukovodećih struktura. Iskreno, ne bi nas iznenadilo da kao takav dočeka i preoblikovanje.

Da se ta financijska konsolidacija obavi u ovoj konstelaciji snaga gdje je v.d. direktorica Valentina Koprivnjak svojevrsna stečajna upraviteljica. Jasno, za izdavanje euro licence klub mora imati sva upravna tijela, čak i službenog glasnogovornika, pa se ipak može očekivati da će se do kraja veljače nešto dogoditi. Iako na pitanja o NK Osijeku danas nitko ne želi odgovarati. Sve je obavijeno velom tajne, a ljudi koji rade na sanaciji su poput trapističkih svećenika – šute k’o zaliveni.

To je, u svakom slučaju, jedan posve nov pristup. Ranije bi bilo mnogo galame, obećanja, pa čak i najava napada na naslov prvaka, a sve bi ubrzo završavalo strašnim potresima i mučnim odlascima uz zaključak: “Dalje nismo mogli sami”. Stoga ovaj rad u tišini ne mora nužno značiti lošu stvar, ali vrijeme curi.

Strašan bi bio promašaj igračima uzeti priliku da se bore za Europu jer to im je definitivno ostala jedina stvar kojoj mogu ići ususret s veseljem. Sve drugo što bi im izazivalo smiješak davno je nestalo. Dobro, kapnut će nešto love nakon Kardumova transfera u bečku Austriju, ali i nakon toga će ostati duga i gorčine.

Zato je rezultat jedina stvar koja osječkog prvoligaša još drži na okupu i ako tog motiva nestane, sve će izgubiti smisao. Upravo zbog toga netko bi napokon morao reći kako stoje stvari i čemu se igrači, navijači, ali i ostatak javnosti koju još NK Osijek zanima, mogu nadati ovog proljeća. Nevjerojatna je sudbina tog kluba. Kada god je u prilici napraviti nešto veliko, “popuca” se zbog love. Onaj tko može neka se sjeti 2000. godine. Valjda se neće ponoviti baš takav scenarij. Možemo početi i odbrojavati. Neizvjesnost će trajati još 21 dan, a onda će, kako god se stvari rasplele, završiti. Dobro ili loše? Decidiran odgovor na to pitanje danas nitko nema ili ne želi dati…

[blockquote]DANAS PROTIV VIŠNJEVCA
Iako snijeg tvrdoglavo i dalje pada, trener bijelo-plavih Vlado Bilić ne može više čekati. Tako će osječki prvoligaš danas u 14,30 sati odigrati prijateljski susret protiv Višnjevca. Susret će se igrati u Gradskom vrtu na terenu s umjetnom travom.

REDOVNI LIJEČNIČKI PREGLEDI
Nogometaši Osijeka danas prijepodne će obaviti obvezne, redovite liječničke preglede. Budući da ih očekuju te obveze, bit će oslobođeni jutarnjeg treninga.[/blockquote]

Dalibor KELER (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari