Odgođen početak HNL, te pomaknut termin utakmica Kupa

Odgođen je početak proljetnog dijela Prve Hrvatske nogometne lige. Povjerenik za natjecanje Josip Brezni najavio je kako će se 18. kolo koje se trebalo igrati slijedećeg vikenda pomjera na 21. ožujka, a liga se nastavlja 19. kolom 25. veljače.

Odgođen je početak proljetnog dijela Prve Hrvatske nogometne lige. Povjerenik za natjecanje Josip Brezni najavio je kako će se 18. kolo koje se trebalo igrati slijedećeg vikenda pomjera na 21. ožujka, a liga se nastavlja 19. kolom 25. veljače. Odgoda je promijenila termine odigravanja Hrvatskog kupa. Tako će polufinala biti na rasporedu 4. i 18. travnja dočim će se finalni susreti igrati 2. i 8. svibnja. Za odgođene susrete četvrtfinala između Dinama i Istre 1961 (na zahtjev Zagrepčana zbog nastupa u Ligi prvaka) bili su predviđeni termini – 22. veljače i 3. ožujka. Dogovorom klubova prva bi se utakmica u Zagrebu trebala odigrati 18. veljače, a bude li potrebno u Maksimiru će uključiti – grijanje travnjaka.

Tekst: Radio Osijek

______________________________________________

Josip Brezni: Odgoda je najlogičnija

Kombinacija snijega, leda i niskih temperatura natjerala je hrvatske prvoligaše na traženje odgode nastavka Prve HNL za tjedan dana, s 18. na 25. veljače.

Čak trinaest klubova obratilo se povjereniku za natjecanje Josipu Breznom, zahtijevajući što prije donošenje odluke, a jedino Hajduk, Osijek i Istra 1961 nisu imali ništa protiv igranja u prije zacrtanom terminu.

Izvršnom odboru Hrvatkog nogometnog saveza poslao sam molbu za promjenu termina polufinala Kupa, 21. ožujka i 11. travnja. Riječ je o dvije jedine slobodne srijede koje su izvan kalendara UEFA-e i FIFA-e. Budući da klubovi što prije žele znati kakva je situacija, kako bi mogli planirati aktivnosti za idući tjedan, konačnu odluku donijet ću čim dobijem odgovor iz Rusanove. Vjerujem da bi to moglo biti već u četvrtak. Moram istaknuti da su nam taj 21. ožujka i 11. travnja iznimno bitni jer su sve ostale srijede UEFA i FIFA termini u kojima se ne smiju igrati prvenstvene utakmice – tumači povjerenik za natjecanje.

Kako sada stvari stoje, pomicanje početka proljetnog dijela sezone je više nego izgledno, a u tom bi slučaju 18. kolo bilo pomaknuto s 18. veljače na 21. ožujka.

Tako nam nalažu propozicije natjecanja. S obzirom na dugoročnu prognozu, jasno je da se vremenske prilike neće popraviti u idućih sedam-osam dana. Prema tome, odgoda je u ovom trenutku najlogičnije rješenje – zaključuje Brezni.

D. P. (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari