NK Osijek uskoro postaje NK Osijek d.d.

Na današnjoj konferenciji za novinare prisutni predstavnici kluba na čelu sa v.d. direktora Valentinom Koprivnjak obavijestili su javnost kako NK Osijek započinje sa procesom preoblikovanja u dioničko društvo.

Proces je to za koji se klub priprema već duže vrijeme, a jedan od glavnih preduvjeta kako bi se moglo krenuti u konkretizaciju svega je bilo rješavanje problema na relaciji obitelj Novalić – NK Osijek. Spor je riješen tako da će dug prema Novalićima biti preoblikovan u dionice kluba, nakon čega će uskoro i svi zainteresirani moći kupiti dionice kluba.

Još uvijek nije poznato kada će preoblikovanje kluba biti završeno, no taj će proces biti dug i iznimno kompliciran. Između ostaloga proces će uključivati riješavanje zavrzlame oko katastra, kako bi se i samo zdanje stadiona moglo uvrstiti u temeljni kapital.

Osim toga rečeno je i kako klub traži strane ulagače koji bi pomogli u radu kluba, te kako su ostvareni kontakti sa određenim interesntima, konkretno sa nekoliko inozemnih nogometnih klubova, ali da je još prerano za bilo kakve konkretnije informacije i zaključke.

Klub je sa igračima prema kojima postoje dugovanja sporazumno rješio tu problematiku. Jedini koji za sada nije pristao je Jurica Pranjić čiji je slučaj završio na arbitraži.

Sve u svemu, kako stvari stoje, svi će uvjeti za dobivanje licence od strane UEFA-e biti ispunjeni, tako da je europska budućnost postala izvjesna!

Skupština kluba na kojoj bi trebala biti poznata nova vodeća imena kluba održati će se 21. ili 24. ožujka, a do tada će se već odigrati nekolika kola HNL-a.

Već prva utakmica na rasporedu je u nedjelju u 15 sati i to protiv RNK Split uz besplatan ulaz za sve navijače Bijelo-plavih. Igrači Vlade Bilića predvođeni nekim novim imenima (otišli Kardum i Ljubojević) tražiti će pobjedu i miran nastavak sezone čija se kuliminacija očekuje u Kup susretima protiv Cibalije.

Kapetan Ivo Smoje obećao je da će igrači sa terena izaći blatnjavih dresova, te da će iskoristiti zadnje atome snage u tom susretu kako bi osigurali pobjedu.

Tekst: T.Maltašić/SiB.hr
Foto: M.Banić/SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari