FOTO i VIDEO: Furioznih 45 minuta za slavlje Osijeka

Fantastično prvo poluvrijeme nogometaša Osijeka predvođenog Maglicom, nonšalancija Vargića u drugome i promašaj Jelića obilježili prvu proljetnu utakmicu u Gradskome vrtu.

>> FOTO i VIDEO: Furioznih 45 minuta za slavlje Osijeka

Furiozno je Osijek ušao u utakmicu. Igrači Vlade Bilića kao da su jedva dočekali prvi sučev zvižduk u nastavku sezone. Pritisak na sve linije Splita, hitrina i kombinatorika za jedan Osijek kakav dugo nismo vidjeli. Ukoliko se pogleda sastav, svatko tko iole prati momčad iz Gradskoga vrta vidjeti će kako su nedostajale četiri važne karike iz prvog dijela – Babić i Miličević (ozljeđeni) te Ljubojević i Kardum (napustili klub) pa je početak u izvedbi Peroševića, Jugovića, Šorše, Maglice i ostalih tim više dobio na važnosti.

Već u šestoj minuti Maglica je prodro u kazneni prostor Splita, pada, no Bebek ostaje nijem. Maglica je nedugo zatim postigao i svoj prvi pogodak. Uposlio ga je Šorša, a on lobom vara Vidakovića. Nakon samo nekoliko minuta 2:0. Ponovo je kombinacija Šorša-Maglica bila ubojita.

Nisu tu stali domaći. Konstantni napadi na gol gostiju urodili su još jednom plodom. Korner je izveo Perošević, a glavom u vlastitu mrežu pogađa Jelić. Do kraja poluvremena Osijek je mogao napuniti do vrha mrežu Splita, ali na odmor se ipak odlazi sa 3:0. Sjajno poluvrijeme Osijeka.

Drugi dio i dijametralno suprotna slika na terenu. Split puno ambiciozniji, a domaći kao da su se uljuljali u sigurno vodstvo. Vrlo brzo im se to i osvetilo kada Čulić u 58. minuti zabija za smanjenje. Dodatni je to impuls bio za goste, a deset minuta kasnije Jelić zabija za 3:2 i paniku u redovima Osijeka.

Manifestiralo se to i na sudačke odluke, pa tako u 79. minuti Osijek ostaje s igračem manje. Krvžić je u jednoj kontri laktom udario u lice Hrgovića, a sudac Bebek ga odmah šalje u svlačionicu. Gledatelji su u tome trenutku prepoznali kako je potrebna njihova podrška pa je istok pod palicom jugoistoka dao dodatnu snagu domaćima.

Četiri minute kasnije, Jelić je još jednom u glavnoj ulozi. Našao se sam oči u oči sa danas poprilično nesigurnim i rekli bismo nezainteresiranim Vargićem, ali je samo sreća spasila Osijek da pred dvije i pol tisuće ljudi dođe do pobjede.

U slijedećem kolu Osijek ide na noge Dinamu, a ako ponove igru iz prvoga poluvremenu kada smo zbilja vidjeli odlične poteze, sve je moguće.

{youtube}D2S7lEbdddg{/youtube}

Tekst: T.Maltašić
Foto: M.Banić
Video: STV, MaxTV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari