Maglica: Mogao sam zabiti još dva pogotka

Nogometaši Osijeka pobjedom su otvorili nastavak prvenstva. Nakon susreta bijelo-plavi izražavali su zadovoljstvo bodovima, ali i time što zbog lošije igre u nastavku nisu bili potpuno kažnjeni.

S time se slaže i kapetan Ivo Smoje.

Odlično smo ušli u utakmicu, prvo poluvrijeme odigrali smo možda i najbolje od kada sam ja u klubu. Ulazilo nam je gotovo sve, Maglica je imao još dvije šanse da to vodstvo i povisimo. U drugo poluvrijeme nismo dobro ušli, iako smo se dogovarali drukčije. Kao da smo se malo umislili, za što nas je Split kaznio. Na kraju smo imali i malo sreće. Ali, pokazali smo karakter, publika nas je nosila i bodrila kada nam je bilo teško.

Ovom pobjedom bijelo-plavi približili su se trećoj poziciji na samo dva boda.

Kad se zna što se sve događalo uoči ove utakmice, koliko nam igrača nedostaje, koliko ih je otišlo, mislim da su ovo tri velika boda. Dobro smo krenuli u nastavak sezone, približili se momčadima koje su ispred nas, a i povećali zalihu u odnosu na one iza nas – kazao je Smoje.

Najviše razloga za zadovoljstvo u osječkoj momčadi mogao je imati Anton Maglica. S dva pogotka izjednačio se na listi klupskih strijelaca s Goranom Ljubojevićem:

Nadam se da ću vrlo brzo i ‘preskočiti’ Ljubojevića – rekao je Maglica, a onda zažalio što to nije učinio već jučer:

Osim ova dva gola, imao sam još svojih prigoda. Na početku utakmice pa ono glavom kasnije. Pa još taj penal na početku koji je, prema mojem mišljenju, bio čist. Ali, zahvalio bih suigračima koji su također zaslužni za ove pogotke.

Hrvoje Kurtović nakon duge stanke odigrao je svoju prvu utakmicu u prvenstvu ove sezone.

Počeli smo odlično i mogli smo imati prednost i od više pogodaka, a na kraju je, eto, malo bilo i panike. Ali, najvažnije je da smo dobili. Prvo je poluvrijeme bilo odlično, i umjesto da povedemo s 4 – 5 razlike, da ih “trpamo” do kraja, mi smo stali. Ipak, ovo je velika pobjeda, Split je dobra momčad.

Osijek je sada na dva boda do pozicije koja kroz prvenstvo vodi u Europu.

– Imamo tu dvostruku priliku da izborimo Europu, kroz prvenstvo i Kup. Dobro smo krenuli u nastavak sezone, što je posebno važno jer imamo težak raspored. Slijedi nam Dinamo u Zagrebu, pa Cibalia kod kuće i onda dva susreta u gostima. Zbog toga je ova pobjeda bila iznimno važna.

Vedran Jugović vodio je veliku borbu na sredini terena s veznjacima Splita.

Pokazali smo dva različita lica. Prvo poluvrijeme odigrali smo stvarno fantastično, napali smo ih jako visoko i to je rezultiralo golovima. U nastavak smo ušli možda malo opušteno, prepustili smo im inicijativu, što im se vratilo kroz dva pogotka. Na kraju smo zbog tog crvenog kartona drhtali do kraja – pričao je Jugović koji zbog trećeg žutog kartona neće igrati u sljedećem kolu protiv Dinama.

[span class=camera]FOTO i VIDEO: NK Osijek – RNK Split 3:2[/span]
Mirko Hrgović “krivac” je što je Osijek u samoj završnici grčevito branio svoja vrata. Branič Splićana dobio je udarac laktom od Kvržića, koji je zbog toga “pocrvenio”.

Osječani su bili mnogo brži, djelovali su mnogo svježije, dali su nam tri pogotka u 7 – 8 minuta, a imali su i još poneku priliku. U drugo smo poluvrijeme mi ušli bolje, djelovali smo lakše, brže, dali smo gol na vrijeme, potom i drugi, pa smo zbog crvenog kartona imali i igrača više. Imali smo i šansu za izjednačenje, ali nismo je iskoristili. Mislim da smo propustili lijepu priliku da odemo neporaženi – kazao je Hrgović.

[blockquote]Čačić snimao bijelo-plave
U loži Gradskog vrta jučer je bio Ante Čačić, trener zagrebačkog Dinama, koji će u sljedećem kolu ugostiti Osječane u Maksimiru. Čačić je prije 15-ak godina neko vrijeme bio i trener bijelo-plavih pa mu Gradski vrt i Osijek nije nepoznata sredina.[/blockquote]

G. Roguljić (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari