Babić: Jedanaestercima sam već dovoljno uprskao

Francuzi bi rekli "deja vu", a mi "već viđeno". Nogometaši Osijeka doživjeli su na gostovanju kod Dinama minimalan poraz (1:0). Zanimljivo da je to u posljednjih nekoliko godina vrlo čest ishod sučeljavanja Dinama i Osijeka u Maksimiru.

Naime, u posljednjih 11 utakmica u Zagrebu, ovo je sedmi takav rezultat, ali za razliku od nekih prethodnih nastupa na maksimirskom travnjaku, bijelo-plavi ovaj put imaju za čime žaliti. Držali su prvaka u šaci, ali im je on nekako izmigoljio. To je ona priča o prilici koju treba iskoristiti ako “zmaj bude spavao”. Osijek to nije uspio.

Ibriks namučio Bišćana

Marko Babić u ranoj fazi utakmice nije realizirao jedanaesterac, a kasnije je bilo još nekoliko opasnih protunapada koje se moglo okončati bolje (Maglica) ili preciznije (Perošević u vratnicu). Trener Vlado Bilić dobro je previdio neke stvari, recimo Ibriksa na desnom krilu, koji je napravio priličan nered u zadnjem redu “modrih”.

Moglo se tamo napraviti još cirkusa da smo bili malo uporniji. Bišćan se jako teško nosio s Ibriksom. Šteta, stvarno smo ih imali na ciljniku, ali su nam opet nekako izmakli. Ovaj put smo si sami krivi jer smo previše toga promašili. Ipak, koliko me to grize, s druge strane me ohrabruje uoči dolaska vrhunca proljetnog dijela sezone. Igramo dobro, pa ako smo se mogli nositi s Dinamom, valjda ćemo moći i s drugima. U Zagreb smo došli postići pogodak i po svemu prikazanom smo to i trebali ostvariti, ali to nije bilo naše pucačko poslijepodne – kaže Vlado Bilić, trener nogometaša Osijeka.

Ključni događaj se zbio na startu utakmice kada je najzvučnije ime osječkog sastava Marko Babić zapucao jedanaesterac. To je drugi put ove sezone, a onaj prvi promašaj vjerojatno je Osijek koštao pobjede protiv Šibenika. Sada je mogao klepiti “modre”, ali…

Valjda sam previše razmišljao prije udarca, a to je uvijek loše. Užasno se osjećam. Igrali smo odlično i da sam zabio taj jedanaesterac uvjeren sam da ne bismo izgubili. Jedino zbog čega sam sretan to je naša igra. Sve smo bolji, forma nam raste, a to je pokazatelj da ćemo najvažnije utakmice u sezoni (polufinale Kupa s Cibalijom, nap.a.) dočekati u optimalnom stanju – kaže Marko Babić.

Sad je na polovičnom učinku kad su penali u pitanju. Zabio je Splitu i Lučkom, a zapucao je protiv Šibenika i Dinama. Hoće li se opet uhvatiti lopte ako bude jedanaesterca?

O, pa zar nisam dosta uprskao!? Jedino ako nitko ne bude želio pucati penal. Onda ću opet…

Čudno je to kako Osijek nema sigurnog izvođača jedanaesteraca. I ranije je bilo problema s bijelom točkom, a kada je Babić realizirao prva dva, mislili smo da je stvar riješena. No, utvara se vratila. Rješenje tog problema ima trener Bilić.

Ako nemaš jasnu ideju gdje pucati, udri “punom” ravno u glavu vratara . On će se ionako već nekamo maknuti – poručuje budućim naraštajima svojih “penaldžija” šef struke.

Uzalud pričao o Dinamu

Sada je uzalud više i pričati o toj utakmici protiv Dinama. Zajedljivci bi rekli kako nepotrebno trošimo vrijeme i prostor da opravdamo nešto što su svi očekivali, ali to je tek pogled onoga koji od “drveta ne vidi šumu”. Osijek izgleda dobro, sposoban je odigrati i hrabro, a to što je i protiv Dinama bio korak do pozitivnog rezultata samo je dokaz tih tvrdnji. Ovaj su put poraženi samo zbog spleta nesretnih okolnosti, a ne zbog straha, loše igre ili nečeg petog. Forma je dobra, a to je najbolja vijest uoči nadolazećeg slavonskog derbija protiv Cibalije. To je utakmica koju Osijek treba dobiti. Ne samo tu jednu nego njih tri u kratkom razdoblju. Zato zaboravite Dinamo…

[blockquote]IVO ŠUŠAK SE RASPITUJE ZA ANTONIJA PEROŠEVIĆA
Da su Osječani u Maksimiru igrali dobro govori i činjenica da je izbornik mlade reprezentacije Ivo Šušak pronašao zanimljive igrače u redovima bijelo-plavih.
– Pitao me je izbornik Šušak za Antonija Peroševića. On je bio iznenađenje za njega jer se dosad Toni nije pojavljivao na velikoj sceni. Lako je moguće da Perošević dobije poziv za sljedeće okupljanje mlade reprezentacije – kaže Vlado Bilić, trener NK Osijek.
Napokon se i to dogodilo. Naime, nakon dugo vremena osječki prvoligaš nema ni jednog igrača u mladoj selekciji. Sada bi tu mogao biti Perošević, a ni Maglica neće biti daleko ako potvrdi golgetersku formu iz susreta sa Splitom.

Labak i Malovan sa Zrinskim testiraju bijelo-plave
Nogometaši Osijeka sutra će odigrati prijateljski susret protiv županijskog prvoligaša Zrinskog iz Jurjevca. Taj će susret biti zanimljiv zbog činjenice da na klupi Jurjevčana sjedi nekadašnji napadač Osijeka Antun Labak, a vrata tog kluba brani trener vratara bijelo-plavih Domagoj Malovan. Hoće li mu šef Bilić dopustiti da njegove napadače baca u očaj?[/blockquote]


Dalibor KELER (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari