Nakon poraza od Cibalije Bilić će načiniti promjene u momčadi

U vjetrovito nedjeljno poslijepodne Gradski vrt bio je pogođen "kometom Cibalia”! Vinkovačka "laka konjica” protutnjala je osječkim stadionom, ostavivši iza sebe čistu pustoš i mnogo upitnika uoči ogleda slavonskih rivala u polufinalu hrvatskog Kupa.

Dugo ili ako baš hoćete nikada, Osijek nije tako razbijen na svom travnjaku od susjeda iz Vinkovaca. I zato nema za čime žaliti. Bila je predstava u kojoj su bodovi otišli mnogo boljem suparniku. Toliko boljem da bi nekakav drukčiji ishod doista bio sportska nepravda. Bilo je poslijepodne u kojem su se u Gradskom vrtu utrkivali “Fićo” (Osijek) i Ferarri (Cibalia), a ishod takvih dvoboja lako je predvidljiv.

Igrali smo najlošije otkako sam ja na klupi. Nikada nije ugodno gubiti takve utakmice, ali ovaj put stvarno nemamo za čime žaliti. Cibalia nas je potpuno nadigrala i uzela bodove – kaže Vlado Bilić, trener nogometaša Osijeka.

Bez udarca u okvir vrata iz igre

Uzela je sva tri u Osijeku nakon punih 16 godina. Jasno, to je šarlatanski pristup problemu. Pustimo vradžbine, iako je Osijek izgledao kao da je na njega neki stari afrički vrač bacio crnu magiju. Bili su kao omamljeni. Toliko da je njihovu igru bespredmetno analizirati jer igrala je samo jedna momčad – Cibalia. A, Osijek. Što reći za igru momčadi koja u 90 minuta iz igre ne uputi ni jedan ozbiljan udarac na vrata?

Takav dan. Naletjeli smo na raspoloženog suparnika i gotovo. Međutim, opet se pitamo zašto mi ne možemo nikada ukrasti koji bod. Poveli smo, pa da je bar ostalo 1:1, bez obzira na našu lošu igru. Mi ništa ne možemo dobiti slučajno. Sve moramo teško zaraditi – jada se Bilić, pa dodaje:

Puhao je jak vjetar. Dao sam igračima jasne upute da ubačaje iz prekida tuku ravno prema vratima. Nisu to baš akceptirali.

Nije samo Babić zakazao

Ne može se reći da Osijek nije htio. Krenulo se agresivno, ali gosti su taj presing “ubili” sitnim vezom. Kad je agresija pala u vodu Osijek je ostao bez ideje. Izgubio je bitku tamo gdje bi morao biti najjači – na sredini terena. Jedna od Osijekovih prevaga trebao je biti Marko Babić, ali on je uglavnom boravio daleko od suparničkih vrata, a tamo je opasniji za svoju nego za suparničku momčad.

“Španer” poput njega morao bi znati da mora imati više od dvije brzine kako bi opravdao očekivanja. Trkačkim, naravno, jer znanje nije sporno. Iako, uvijek je najlakše “potegnuti” prema njemu. To je i zato “što se za dobrim konjem uvijek praši”, ali ne igra on sam, niti to može. U redu, nije trkački bio pravi, ali što su odigrale ostale vedete koje sanjaju transfere? Odgovor je jednostavan – baš ništa! Nepravedno je prozivati samo Marka…

Nema smisla pričati o pojedincu. Svi su bili neraspoloženi i to je kraj. Čudno je to, ali moramo prihvatiti. Uostalom, možda je bolje da smo izgubili sada nego u Kupu – traži svjetlo na kraju tunela Bilić.

Možda i nije. Zona ispadanja opet je prokleto blizu samo pet bodova, a Osijek će u sljedećih pet utakmica čak četiri puta morati u goste. Može zabrinuti, ali u slučaju “Dr. Jekylla i Mr. Hydea” iz Gradskog vrta to ne mora nužno značiti loše stvari. Osijek nema problem igre na gostovanjima. Ima ga kod kuće. Uglavnom, priča ne izgleda dobro uoči Kup utakmica.

Sigurno da ćemo imati dosta toga za analizu. Kad nešto ne valja treba razmotriti opcije promjena. To ću i učiniti. Što se Kupa tiče, do tih utakmica ima još 20-ak dana i te utakmice ne treba gledati kroz prizmu ove – kaže Bilić.

To valjda znači da Osijek ne može ponoviti tako lošu partiju. Prilika za uzvrat postoji, a nada umire posljednja. Iako Cibalijin nedjeljni nastup mora izazivati ozbiljan respekt.

[blockquote]PEROŠEVIĆ NOVOPEČENI REPREZENTATIVAC
Antonio Perošević novopečeni je reprezentativac iz redova Osijeka. Izbornika Ivu Šuška zaintrigirala je njegova igra protiv Dinama, a to se na koncu reflektiralo u obliku poziva u U-20 reprezentaciju Hrvatske. Osim njega Osijek u toj selekciji, od ranije, ima još jednog čovjeka – Marina Glavaša.

Za sve je kriv “Pop”
Uzela je Cibalia prvu pobjedu u Gradskom vrtu nakon gotovo 16 godina. Dvije su poveznice s tom utakmicom iz 1996. Vinkovčani su i tada slavili istim rezultatom – 2:1, a oba je puta na klupi Osijeka sjedio Goran Popović. Prije 16 godina kao šef struke, a ovaj put kao Bilićev pomoćnik. Možda je baš “Pop” maler?[/blockquote]

Tekst: Dalibor KELER (Glas Slavonije)
Foto: Marko BANIĆ (SiB.hr)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari